Helyi közélet

2014.04.23. 16:24

23 településünkön, 26 iskolát fejleszt a Klik

Miskolc - "Köznevelés az iskolában" címmel indít 10 milliárd forintos fejlesztési programot a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) - erről tartott szerdán délelőtt Miskolcon sajtótájékoztatót Marekné Pintér Aranka, a Klik elnöke.

Miskolc - "Köznevelés az iskolában" címmel indít 10 milliárd forintos fejlesztési programot a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) - erről tartott szerdán délelőtt Miskolcon sajtótájékoztatót Marekné Pintér Aranka, a Klik elnöke.A 2015. szeptember 30-ig tartó projekt céljai között szerepel az országosan egységes színvonalú oktatás lehetőségének, ezen keresztül az ország földrajzilag és gazdaságilag eltérő iskoláiban tanulók esélyegyenlőségének megteremtése. "A kiszámítható, igazságos és minőségi köznevelés a cél." - hangzott el. Ugyanakkor erősíteni kívánják az iskolák közösségformáló szerepét, presztízsét. Az állami rendszerben egyébként 120 ezer pedagógus dolgozik, ezért fontosak az eddigi eredmények is a szervezetfejlesztés kapcsán, mert mint azt Marekné Pintér Aranka hangsúlyozta: nem dőlt össze a közoktatási rendszer, bár sok nehézséggel működött.

Az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió és az állam támogatásával startoló projekt fontosnak tartja a legjobb nevelési-oktatási példák és módszerek támogatása csakúgy, mint a legnehezebb helyzetben lévő általános iskolák támogatását. Éppen ezért a májusban a fejlesztés Borsod-Abaúj-Zemplénben indul el, ugyanis a miskolci a legnagyobb tankerület és a megyében él legtöbb hátrányos helyzetű gyerek.

Nem mellékesen az első körben több, mint 400 millió forintból 23 településen, 26 intézmény kapcsolódik be a programban megyénkben. Olyan iskolák például, melyeknek legalább 100 tanulója van, vagy magas a hátrányos helyzetű diákok aránya.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában