Helyi közélet

2014.03.31. 16:51

Választás 2014 | Az alapítvány így nem terjesztheti a kiadványt

Miskolc - Sajtóközleményben erősítette meg a Helyi Választási Iroda, hogy dr. Halmai Gyula március 21-én kifogást nyújtott be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei 02. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottsághoz, melyben a Miskolci Tövis nevű kiadvány 1. évfolyamának 2. száma tekintetében - az impresszum hiányosságai miatt - kérte a választási eljárásra vonatkozó jogszabály megsértésének megállapítását, és a kiadónak a további jogsértéstől való eltiltását.

Miskolc - Sajtóközleményben erősítette meg a Helyi Választási Iroda, hogy dr. Halmai Gyula március 21-én kifogást nyújtott be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei 02. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottsághoz, melyben a Miskolci Tövis nevű kiadvány 1. évfolyamának 2. száma tekintetében - az impresszum hiányosságai miatt - kérte a választási eljárásra vonatkozó jogszabály megsértésének megállapítását, és a kiadónak a további jogsértéstől való eltiltását.„A Választási Bizottság 2014. március 24. napján tartott ülésén határozott a kifogás érdemi vizsgálat nélküli elutasításáról, a Választási Bizottság megítélése szerint ugyanis a kifogás elbírálása nem tartozik egyik választási bizottság hatáskörébe sem. A kifogást benyújtó személy fellebbezési határidőn belül jogorvoslattal élt a határozattal szemben. A Nemzeti Választási Bizottság 910/2014. számú határozatával megváltoztatta Dr. H. Gy. kifogása kapcsán hozott OEVB határozatot, és az Avas 2001 Alapítványt eltiltotta a kiadvány hiányos impresszummal történő további terjesztésétől. A Nemzeti Választási Bizottság határozata ellen a meghozatalától számított 3 napon belül a Kúriához címzett bírósági felülvizsgálat iránti kérelem nyújtható be a Nemzeti Választási Bizottságnál. A határidő eredménytelen leteltével a határozat jogerőre emelkedik” – írták.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában