Helyi közélet

2014.03.07. 09:26

Különleges ónodi élmények

Ónod - 25 millió forintos fejlesztési támogatással érkezett Ónodra Tállai András.

Ónod - 25 millió forintos fejlesztési támogatással érkezett Ónodra Tállai András.Szívesen járok az ónodi vásárba, hiszen széles a kínálata és nagyon sokan felkeresik - nyilatkozta a csütörtöki ónodi vásáron Tállai András, a Belügyminisztérium államtitkára az Észak-Magyarországnak. - Több ezren fordulnak meg itt csütörtökönként és természetesen nagyon sok az eladó is, akik a legkülönfélébb portékákat kínálnak. Egyeztettem Ónod polgármesterével, Tarnóczi Józseffel, aki fejleszteni, komfortosabbá szeretné tenni a vásárt. Kérését továbbítottam a kormány felé: döntés született arról az elmúlt hónapban, hogy 25 millió forintot ad a helyi önkormányzatnak arra a kormány, hogy a legalapvetőbb infrastruktúrák ki legyenek építve.

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

Bőrkabát és malac

Tállai András kérdésünkre elárulta azt is, hogy azért szeret az ónodi vásárba járni, mert akkor úgymond magánemberré változik.

- Legutóbb egy bőrkabátot vásároltam itt - mondta az államtitkár. - Érmegyűjtő vagyok és itt több komolyabb darabot is találtam már, de január 6-án egy választási malacot vettem, amit azóta is nevelgetünk és remélem, hogy karácsonykor lefogjuk tudni vágni. Az ónodi vásár különleges élmény, nem véletlenül szeretik az emberek! Ez egy esemény, amikor lehet egy jót enni, inni és beszélgetni is.

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

Tarnóczi Józseftől megtudtuk: a 25 millió forintot arra fogják fordítani, hogy az alapvető szakhatósági előírásoknak megfelelhessenek.

- Nem csak a vendégeknek kell megfelelnünk, hanem nagyon komoly élelmiszer-, állat egészségügyi előírásoknak is - tette hozzá. - Megfelelő elektromos rendszert kell kiépítenünk, a hűtést meg oldanunk nyáron is. De biztosítanunk kell az ivóvíz ellátást, és szociális vizesblokkokat. Folytatni fogjuk az aszfaltozást, a zúzottkövezést, a csapadékvíz elvezetést.

A vásár története 1396-ig nyúlik vissza, míg havi rendszerességgel 1923-tól rendezik meg.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában