Helyi közélet

2014.03.20. 22:11

A „kirakatnéző betegség” napja

Miskolc - Vajon miért illetik e megnevezéssel az érszűkületet? Miként vehetjük észre, s miként előzhetjük meg?

Miskolc - Vajon miért illetik e megnevezéssel az érszűkületet? Miként vehetjük észre, s miként előzhetjük meg?E kérdésekre is választ kaptunk csütörtökön a Magyarországi Érszűkület Nap miskolci helyszínén, a Miskolc Plázában, ahová egész napos orvosi tanácsadással, boka/kar index méréssel és pulzus önvizsgálat-oktatással várták az érdeklődőket.

Gyurkó Péterné (69) elsőként érkezett, jóval a rendezvény kezdete előtt, hogy semmiképp ne maradjon le.

Csalán, sóska, spenót

– Felnőttkori cukorbetegségem van, ezért tudom, hogy fenyeget az érszűkület veszélye is. Amióta kiderült a cukorbetegségem, azóta diétázom, fehér cukrot egyáltalán nem fogyasztok, fehér liszteket sem. Le is dobtam tíz kilót, de sajnos ott megállt. Napi rendszerességgel nem sétálok, az igaz, de szoktam túrázni és a telken intenzíven dolgozom. Gyógynövényeket is termesztek és sok olyan zöldséget, amely antioxidánst tartalmaz. Az étren­demben sok a csalán, a sóska, a spenót. Fokhagymát is fogyasztok, de nem túl nagy mennyiséget. Egy ideje el-elzsibbad a lábam, görcsöl is, de vettem egy pulzáló matracot, azóta úgy veszem észre, ritkultak a tünetek. A háziorvosnak is mondtam, de szakorvosi vizsgálatra még nem küldött el, hát gondoltam, kihasználom a lehetőséget...

A cikk folytatása és összeállításunk a témáról a pénteki Észak-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában