Helyi közélet

2014.02.10. 13:39

Szálló por - Megszüntették a füstködriadó tájékoztatási fokozatát Miskolcon

Miskolc, 2014. február 10., hétfő (MTI) - Megszüntették a füstködriadó tájékoztatási fokozatát Miskolcon - tájékoztatta a város polgármestere hétfőn az MTI-t.

Miskolc, 2014. február 10., hétfő (MTI) - Megszüntették a füstködriadó tájékoztatási fokozatát Miskolcon - tájékoztatta a város polgármestere hétfőn az MTI-t.Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) közleményében arról számolt be, hogy az automatikus mérőállomásokon a szálló por (PM10) koncentrációja 24 órán át alatta maradt a küszöbértékeknek, emellett a levegőminőség javulása várható a következő napokban - tette hozzá.

A füstködriadó tájékoztatási fokozatát február 3-án rendelték el, a miskolci automatikus mérőállomások adatai alapján ugyanis a szálló por koncentrációja túllépte a tájékoztatási küszöbértéket.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) vasárnapi mérései szerint a magas szállópor-koncentráció miatt Salgótarjánban, Miskolcon, Putnokon és Sajószentpéteren még egészségtelennek számított a levegő. A légszennyezettségben a nitrogén-dioxid-szint már egyik településen sem volt domináns.

Jelentősen javult a levegő minősége Kazincbarcikán is - közölte a helyi önkormányzat, hozzátéve, hogy az elmúlt egy hét kiugróan magas szállópor-koncentrációja után végre normalizálódott a helyzet a Sajó völgyében is.

Az önkormányzat továbbra is óvatosságra és együttműködésre kéri a lakosságot.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában