Helyi közélet

2014.02.12. 11:15

Rászoruló betegek kapnak csomagot Ózdon

Ózd - Sampont, tusfürdőt és törölközőt tartalmaz a Vöröskereszt által bizonyított adomány.

Ózd - Sampont, tusfürdőt és törölközőt tartalmaz a Vöröskereszt által bizonyított adomány.Az alapvető tisztálkodáshoz szükséges csomagokat vehetett át az ózdi Almási Balogh Pál Kórház vezetése. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűléssel együttműködve a Vöröskereszt helyi szervezete juttatta el a felajánlást az egészségügyi intézménybe.

"Egyre több a rászoruló, ezért nagyon hasznos lesz a törölközőt, sampont és tusfürdőt tartalmazó adomány" - mondta Rolof Orsolya, az Almási Balogh Pál Kórház ápolási igazgatója, aki hozzátette: az ajándékot folyamatosan osztják majd ki olyan betegek számára, akik hirtelen kerülnek a kórházba, vagy nehéz anyagi helyzetüknél fogva nincsenek olyan helyzetben, hogy maguknak is megvehessék.

Folyamatosan segítenek

II. János Pál Pápa kezdeményezésére, 1993 óta tartják meg február 11-én a Betegek Világnapját. Ezzel kapcsolatban Barta Gáborné, a Vöröskereszt ózdi vezetője megjegyezte: az elmúlt időszakban több helyszínen, számos olyan segítséget nyújthattak, ami a nehéz sorsú, beteg, elesett embereknek könnyítette meg az életét. Kiemelte a karácsony előtti időszakot, amikor alapvető élelmiszereket kaptak az emberek, és ide sorolta a mostani adományozást is.

Riz Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője megjegyezte: összesen kétszáz csomagot osztanak szét ebben a régióban, ebből 130 került Ózdra, 70-et pedig az edelényi kórházban használnak majd föl.

- Jó érzés, hogy a Vöröskereszt és a megyei közgyűlés is gondolt az ózdi kórházra - ezt már dr. Eszenyi Géza, az egészségügyi intézmény főigazgatója tette hozzá. - Tudjuk, hogy nehéz sorsú vidéken élünk, ezért a betegek számára nagy segítség lesz ez a csomag.

ÉM-ME

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában