Helyi közélet

2014.01.29. 17:30

Létszámbővítés, ingatlanberuházás

Ózd - Jelentős bővítést hajtott végre a helyi multiknak beszállító ózdi vállalkozás.

Ózd - Jelentős bővítést hajtott végre a helyi multiknak beszállító ózdi vállalkozás.Mostantól már több mint hetvenen dolgoznak Ózdon a Felkor 2000 Kft.-nél, köszönhetően egy nagyjából százmillió forintos fejlesztésnek. A Velence-telep sarkán átadott új üzemcsarnok jelentős bővítésnek számít a helyi multiknak beszállító cég életében. Az alkatrész összeszerelő üzemet Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, Riz Gábor országgyűlési-képviselő, valamint Fürjes Pál, Ózd polgármestere adta át.

- Ennek a beruházásnak köszönhetően több mint húsz fővel bővíthettük a létszámot, és további nagyjából tíz alkalmazott foglalkoztatását készítettük elő - mondta Eke István, ügyvezető. - Ettől függetlenül az út közepén járunk, hiszen a telephely felvevő képességét 120-130 dolgozóra tehetjük. A további fejlesztési lehetőségek inkább a technológiában és a minőségbiztosításban kínálkoznak, amelyeket a jövőben természetesen igyekszünk kihasználni.

Sok a munkás kéz

Czomba Sándor az ózdi üzemavató ünnepségen jelentette be, hogy a KSH adatai szerint Magyarországon hivatalosan is meghaladta a 4 milliót a foglalkoztatottak száma. Az államtitkár szerint ezt nagyon meg kell becsülni, hiszen 1992 óta nem dolgoztak ennyien hazánkban. Az ózdi bővítés pedig egy jó példa arra, hogy egy helyi vállalkozó miként végezheti a tevékenységét sikeresen.

- Ez volt az első cég, amelyet az új munkahelyteremtő pályázat nyertesei közül köszöntöttünk - emlékezett vissza Czomba Sándor. - Akkor még jóval kisebb kapacitással dolgoztak, azóta a létszámát megháromszorozta, a termelését pedig megtöbbszörözte. Ez erősít bennünket abban a hitben, hogy érdemes ebben a térségben fejlesztéseket, beruházásokat támogatni, hiszen ezen a környéken nagyon sok a munkás kéz.

Riz Gábor országgyűlési képviselő kiemelte: a város és a térség szempontjából lényeges a mikro - és középvállalkozások támogatása, hiszen ez a példa is mutatja, hogy egy helyi cég milyen komoly szinten tud beszállítója lenni a multiknak. A stabil és kiegyensúlyozott működés pedig az itt dolgozó embereknek biztos megélhetést és jövőképet nyújt Ózdon.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában