Helyi közélet

2014.01.09. 08:32

„Anyu azt mondta, legyetek erősek"

Miskolc - A miskolci fiatalok elvesztették szüleiket, most szinte csak magukra számíthatnak.

Miskolc - A miskolci fiatalok elvesztették szüleiket, most szinte csak magukra számíthatnak.Noémi és Arnold látszólag ugyanolyan középiskolás diákok, mint bármelyik osztálytársuk. Noémi vidám, szívesen mesél, Arnold csendes, csak akkor szól, ha kérdezzük. Pedig sorsuk nem mindennapi. Három éve édesanyjukat, egy éve édesapjukat veszítették el. Habár csak 19, illetve 18 évesek, mára teljesen fel kellett nőniük. Tanulnak, diákmunkát vállalnak, hogy kicsit több legyen a pénzük, és minden ügyes-bajos dolgot maguknak kell elintézniük. A sok megpróbáltatás, amit eddig átéltek, elég lenne 20 embernek is.

Édesanyjuk gyomorrákban halt meg, 2011-ben. Hiába járt orvoshoz, vizsgálatokra, és hiába panaszkodott, hogy fáj a gyomra, az orvosok nem találtak semmi komolyat, meséli Noémi. Hirtelen lett rosszul, az utolsó 3 hónapot kórházban töltötte. A gyerekek nem is tudták, hogy mennyire súlyos a helyzet. Amikor az édesanyjuk azt mondta nekik, hogy legyenek erősek és szeressék egymást, akkor azt hitték, csak a kórházi kezelés idejére kéri ezt tőlük.

További részletek az eszak.hu-n és a csütörtöki Észak-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában