Helyi közélet

2013.12.29. 18:36

Nyakunkon az újesztendő

Miskolc - Még ki sem hevertük a karácsonyt, már a szilveszterre készülünk. Sokan már szombaton bevásároltak.

Miskolc - Még ki sem hevertük a karácsonyt, már a szilveszterre készülünk. Sokan már szombaton bevásároltak."Hármasban szilveszterezünk, nem lesz olyan nagy vacsora. Egy kis töltött hús és a tévé mellett töltjük az év utolsó napját", mesélte Dósa Jánosné, aki a Búza téri vásárcsarnokában már szombaton megvette a vacsorának valót.

Kerülték a "kapargálókat"

A piacon főleg az idősebbek álltak hosszon kígyózó sorokban a hentespultok előtt; főleg sertéshúst, bőrös malackarajt, combot vitték, és ahogy várni lehetett, szépen fogyott a virsli és a lencse is. A szárnyasokat azonban csak kevesen keresték, holott a hagyomány szerint éjfélig azt kell enni, csak éjfél után jöhet a szerencsét előrefelé túró disznó.

A vásárlók azonban csak lassan ébredeztek, míg máskor már kora reggel lépni sem lehet a nézelődőktől, addig szombaton mindenki tovább aludt egy kicsit, csak kilenc-tíz óra felé indult be az élet, de akkor szinte mindenki egyszerre akart vásárolni. Ennek köszönhetően a hentesek alig bírták az iramot - persze idővel minden vevő megkapta a kiszemelt vacsorának valót.

Folytatás a szombati Északban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában