Helyi közélet

2013.12.03. 21:27

Ez is egyfajta akció – volt

Miskolc, Kazincbarcika, Dombrád - Körbeérdeklődtünk a megyénkbeli szórakozóhelyeken, ki mit gondol a döntésről.

Miskolc, Kazincbarcika, Dombrád - Körbeérdeklődtünk a megyénkbeli szórakozóhelyeken, ki mit gondol a döntésről.A vendéglátásban dolgozók egy része úgy érzi, ez a döntés egy kicsit korlátozza a mozgásterüket.

Aki egyetért, aki nem

– Ha valaki kimegy külföldre, akkor akár Olasz-, Spanyol- vagy Görögországban azt látja a szórakozóhelyek plakátjain, hogy a lányokat vagy olcsóbban, vagy éppen ingyen engedik be – mondja Almási Ákos, aki a kazincbarcikai Akropolis Disco tulajdonosa, de azt hozzátette, már nem üzemeltetője. – Évekkel ezelőtt mi is ebben a szellemben állapítottuk meg a belépőjegyeket. Igazából ennek az lehet a mozgatórugója, hogy az egyedülálló lányoknak nincs igazán annyi pénzük, hogy megfizessék a belépőjegyeket és ez egyfajta kedveskedés a hölgyek felé. De fordítsuk meg a dolgot: ha mindenáron egyenlő bánásmód kell ebben a kérdésben, akkor a női ruhákat árusító butikokban se legyen leértékelés, mert amíg ezeken a helyek kedvezményekkel csábítják a vásárlókat, addig a férfi ruhákat árusító üzletekben ugyanakkor nincs leértékelés és ez meg a férfiakkal szemben diszkriminatív.

További részletek a szerdai Észak-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában