Helyi közélet

2013.11.18. 17:16

Emelkedő légszennyezettség Borsodban

Borsod-Abaúj-Zemplén - Megyénkben Miskolcon, Putnokon, és Kazincbarcikán a levegő rendkívül szennyezetté vált az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) szerint, ugyanis a PM10 (szállópor) koncentrációja ezeken a településeken olyan magas, hogy átlépte az egészségügyi határértéket - derül ki az idokep.hu szmogtérképéből.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Megyénkben Miskolcon, Putnokon, és Kazincbarcikán a levegő rendkívül szennyezetté vált az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) szerint, ugyanis a PM10 (szállópor) koncentrációja ezeken a településeken olyan magas, hogy átlépte az egészségügyi határértéket - derül ki az idokep.hu szmogtérképéből. Miskolcon a Búza téri mérőállomáson nagyon magas volt a PM10-koncentráció (208 százalék), de Kazincbarcika (159%) és Putnok (152%) levegőjében is magas a szálló por koncentráció - "köszönhetően" a ködös, szélcsendes időnek. Az előrejelzések szerint - sajnos - a következő napokban sem változik régiónk időjárása.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában