Helyi közélet

2013.10.04. 09:56

Jövőbemutató lépés és üzenet

Harsány - Mezőőr (is) védi a harsányiak munkavégzésének gyümölcsét.

Harsány - Mezőőr (is) védi a harsányiak munkavégzésének gyümölcsét.Örömmel fogadtam a rendőrség tájékoztatását, miszerint fokozottabb lesz a rendőri jelenlét a településeken, így Harsányban is - fogalmazott Szabó Gergely, Harsány polgármestere. Ez egy nagyon fontos, jövőbemutató lépés és üzenet is egyben. Harsányban a kertekből, gyümölcsösökből, szőlőkből való termés-eltulajdonítás és télen a falopás a leggyakoribb eset, melyet jó helyzetként is értékelhetnénk, de bűncselekményből egy is sok, és csírájában kell elfojtani az ilyen jelenségeket. Hatalmas kár és igazságtalanság az, amikor sok esetben idősebb emberek keményen dolgoznak, ültetnek, gyomlálnak, mások pedig széles vigyorral az arcukon begyűjtik, leszüretelik a termést. Hiába létesít az önkormányzat termelői piacot, és buzdít a földek, kertek, szőlők művelésére, ha az ilyen gaztettek kedvét szegik a termelni vágyó szorgalmas embereknek.

Konkrét lépések

Az ilyen helyzet nem látszatmegoldásokat, hanem konkrét hatékony lépéseket kíván, tenni kell a bűncselekmények megelőzése érdekében - érvelt Szabó Gergely. Harsány önkormányzata ezért október 1-jétől a település közbiztonságának javítása, a kertekből, gyümölcsösökből, szőlőkből való termés-eltulajdonítás megelőzése érdekében településőri, mezőőri jellegű feladatokkal megbízott személyt állított szolgálatba.

ÉM-BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában