Helyi közélet

2013.10.21. 14:16

(Diák)Bajnokok napja Kazincbarcikán

Kazincbarcika - A Magyar Diáksport Napján mindenki bajnok volt Kazincbarcikán.

Kazincbarcika - A Magyar Diáksport Napján mindenki bajnok volt Kazincbarcikán.Szabadtéri sportpályával, térversennyel, futással, görkorizással és egyéb módon is megünnepelték a barcikaiak október 11-ét, a Magyar Diáksport Napját. A jeles alkalomhoz egy sikeres Európai Uniós programot is hozzá kapcsoltak a szervezők; a „Kazincbarcika Városközpont akcióterület funkcióbővítő rehabilitációja” elnevezésű projekt keretében a Fiatal Belváros program térversenyére is ekkor került sor.

Először a legkisebbek, több száz kisovis töltette meg a Városháza előtti teret, akik boldogan labdáztak, hancúroztak, tornáztak. Aztán Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere nemcsak köszöntötte a boldogan sportoló apróságokat, hanem a 2013 méteres utcai futásban is példát mutatott nekik.

Az ovisokat az iskolások követték, majd a sort kora délután a szalézis gimnazisták zárták.

- Október 11-e a Magyar Diáksport Napja, és ezen a napon az a cél, hogy minél több diákot megmozgassunk azzal, hogy egy kis sportolási lehetőséget kínálunk nekik – mondta Kárbin Andrea sportszervező.

- Idén az volt a szövetség kérése, hogy lehetőség szerint mindenki fusson le annyi métert, amilyen év van, vagyis 2013 méteres táv megtétele volt a cél.

Örömmel jelentem, hogy több százan teljesítették a feladatot, volt aki futott, más görkorcsolyázott, aztán labdázott, tollaslabdázott, vagy ping-pongozott. Aztán levezetésként mindenki kapott egy kis szomjoltót és energiapótlót, de az egyenpóló is nagyon népszerű volt a résztvevők között.

Az uszodára is kiterjesztettük a programot, itt a 2013 métert úszva lehetett teljesíteni, amiért cserébe szintén ajándék és sorsjegy járt – tette hozzá a sportszakember.

A különleges sportprogramra, térversenyre a városközpont rehabilitációs projekt Fiatal Belváros programjának keretében került sor, az új sporteszközöket is ebből a forrásból sikerült beszerezni.

Fényes sportcsillagok

A diáksport napon egy újszerű rendezvénnyel köszöntötték mindazokat, akik akár sportolóként, akár felkészítőként kiemelkedően teljesítettek az elmúlt két évben. A város ily módon tisztelgett legsikeresebb diáksportolói előtt, míg a legkiválóbb él- és versenysportolók külön rendezvényen kaptak, kapnak elismerést.

A kora este kezdődött „Kazincbarcika (Diák)Sportcsillagai” díjátadó gálát Szász Kitty háromszoros freestyle világbajnok és a Flash Táncstúdió közös műsora nyitotta meg, majd Szitka Péter polgármester mondott ünnepi beszédet. Ebben külön megköszönte azt az elhivatott, céltudatos munkát, kemény felkészülést és kiemelkedő teljesítményt, mely a barcikai diáksportolókra és segítőikre jellemző.

Ezt követően az Egressy színháztermében közel 250 sportoló, felkészítő és edző vett át elismerést, valamennyien kiemelkedő eredményeket értek el az országos diákolimpiai versenyeken. Egyéni és csapat diákolimpiai bajnokokat, ezüst-és bronzérmeseket köszöntöttek sorra a színpadon egyedi ajándéktárgyakkal, elismerésekkel.

Közben a közönséget a Crazy East Crew break táncosai is szórakoztatták erre a napra készített koreográfiájukkal.

A rendezvényen áldozatos munkájáért, kiemelkedő eredményeiért polgármesteri elismerő oklevél kitüntetést három testnevelő kapott: Müllerné Mészáros Judit, az Árpád Fejedelem Tagiskola, Oláh Csaba, a Dózsa György Tagiskola, továbbá Mátyás József, a Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium pedagógusa. A hátrányos helyzetű diákok kiemelkedő szintű testi-lelki neveléséért elismerésben részesült Sándor Zoltán, a Surányi sajószentpéteri tagintézményének testnevelője.

A díjátadó gálán a kiemelkedő eredményeket elérő barcikai diáksportolókat és felkészítőket Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség alelnöke méltatta, majd a gálát közös pezsgőzés zárta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában