Helyi közélet

2013.09.09. 13:48

Romatömegektől fél Kazincbarcika

Kazincbarcika, Miskolc - A feltételek miatt a programra jelentkező romák egy része is visszalépett.

Kazincbarcika, Miskolc - A feltételek miatt a programra jelentkező romák egy része is visszalépett.Tömegestől költöznek be a romák Kazincbarcika belvárosába, főleg Herbolyáról jönnek! – hívta fel szerkesztőségünket lapunk egyik olvasója, aki szerint az önkormányzat telepíti be a sokak által nem kívánt szomszédságot.

Oktalan pánik

Mint megtudtuk, ennek semmi alapja sincs, a város által benyújtott lakhatási integrációs pályázatot még el sem bírálták. Radikális jobboldali politikusok hozták nyilvánosságra a nyár elején, hogy 200 millió forintból romákat kíván telepíteni a város széli telepekről a belvárosi lakóközösségekbe a városvezetés, de ezt Klimon István alpolgármester cáfolta, mint közleményében leírta, a lakhatási integrációs pályázatuk nem a romatelepek felszámolására irányul, mert nem vizsgálják a szegregátumból kiköltözők etnikai hovatartozását. Ha nyer a pályázat, akkor is csak húsz, erre felkészített ember költözhet be.

– Először mi is regisztráltattuk magunkat, aztán úgy döntöttünk, azokkal a feltételekkel nem vállalkozunk a költözésre – mondta a Herbolya Régi-telep egyik házában élő, háromgyerekes Csókáné Lakatos Dóra. – Az önkormányzat megvenné a házunkat, de nagyon keveset adnának érte, utána költözhetnénk önkormányzati bérlakásba. Aki ezeknek a kis házaknak nem tudja fizetni a rezsijét, az majd a belvárosi lakások költségeit hogyan lesz képes kigazdálkodni? – kérdezte. – Rendben van, hogy állítólag munkahelyet is biztosítanak, de ha valamiért megszűnik a munkaviszony, mehetünk az utcára. Ezért döntöttünk úgy, inkább maradunk – tette hozzá.

Van, aki költözne

Matiz Tünde nemrégiben három gyerekkel költözött haza szüleihez. A fiatalasszony szívesen beköltözne egy ilyen lakásba, a családsegítő szolgálat éppen arra járó munkatársait azonnal meg is kérdezte róla, van-e még mód jelentkezni? Mint mesélte munkatársunknak semmi baj nem lenne, ha találna magának munkahelyet.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában