Helyi közélet

2013.09.04. 19:27

Lehetőségek Iskolája Arlóban

Arló - Három évvel ezelőtt 2010-ben jött létre Miskolcon a Lehetőségek Iskolája felnőttoktatási program, amely olyan felnőtteknek biztosít lehetőséget általános iskolai tanulmányaik befejezésére, akik tankötelezettségük idején ezt valamilyen okból kifolyólag nem tudták megtenni.

Arló - Három évvel ezelőtt 2010-ben jött létre Miskolcon a Lehetőségek Iskolája felnőttoktatási program, amely olyan felnőtteknek biztosít lehetőséget általános iskolai tanulmányaik befejezésére, akik tankötelezettségük idején ezt valamilyen okból kifolyólag nem tudták megtenni.Az Ózd közeli Arló nagyközségben 2011 óta folyik nevelő-oktató munka önkéntesekkel az Elfogadlak Alapítvány szervezésében az Ady Endre út 154 sz. alatt lévő épületben az úgynevezett Befogad-lak Közösségi Házban. Az e munka során szerzett jó tapasztalatok és problémák bemutatására került sor 2013.augusztus 26-án hétfőn délután a közösségi házban. A fórumon végzett fiatalok, felnőttek, leendő tanulók, pedagógusok, szakemberek, érdeklődők vettek részt.

A megjelenteket Balogh Edina tanár üdvözölte aki egyebek mellett elmondta, hogy a mostani fórum egy úttörő kezdeményezésnek is tekinthető, mert még nem léptek így ki a nyilvánosság elé, amit a jövőben rendszeressé szeretnének tenni. Arról is említést tett,hogy az Elfogadlak Alapítvány a Szent Ferenc Kisnővérei szerzetes közösség kezdeményezésére és vezetésével jött létre, akik 1994-ban telepedtek le Arlóban. Az alapítvány fő célja a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek, fiatalok, felnőttek esélyegyenlőségének az elősegítése.

Ezt követően Vámos Istvánné dr. a település polgármestere szólt a résztvevőkhöz. Többek között elmondta sajnos sokan nem is tudják, hogy Arlóban működik egy ilyen iskola amelynek nagyon találó a neve, mármint a Lehetőségek Iskolája. Szeretné ha minél többen élnének ezzel a lehetőséggel, mert ez az első lépés arra, hogy felemelkedjenek az arra rászorulók. Megköszönte a pedagógusok önzetlen munkáját. Külön is kiemelte Illyés G. Márta, Szent Ferences szerzetes nővér példaértékű tevékenységét.

Ezután Emődiné Csapó Barbara projektvezető ismertette a Lehetőségek Iskolájának kedvező országos tapasztalatait, majd átadta a bizonyítványokat a tanítványoknak.

A fórum kötetlen beszélgetéssel a vizsgáztató tanárok tapasztalatainak meghallgatásával s állófogadással zárult.

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában