Helyi közélet

2013.09.03. 13:03

Egy iskolával kevesebb

Komlóska - A komlóskai gyerekeknek más iskolát kellett keresniük szeptembertől.

Komlóska - A komlóskai gyerekeknek más iskolát kellett keresniük szeptembertől.Felfüggesztette a szakminisztérium a komlóskai általános iskola működését – adtuk hírül lapunkban a közelmúltban. A Komlóskai Ruszin Nemzetiségi Általános Iskolában 1-6. osztály működött.

Köteles László, a település polgármestere annak ellenére nem akart lemondani az iskoláról, hogy az már nem önkormányzat kezelésében működik.

– Nem nagyon értettük a felfüggesztésről szóló határozatot, hiszen az határidő után érkezett – mondja Köteles László. – A testületünk határozatban tiltakozott az intézkedés ellen, de ezt a döntéshozók figyelmen kívül hagyták. Később ugyan ezt az intézkedést visszavonták, de az erről szóló értesítést szintén határidőn túl kaptuk meg, augusztus közepén, amikorra a szülők már beíratták a gyerekeket máshová. Van, aki Hercegkútra, van, aki Tolcsvára vagy Erdőhorvátiba jár szeptembertől. Sajnálom, mert egy rendkívül sikeres iskolát szüntettek meg az intézkedéssel. Összesen ugyan csak nyolc gyerekről van szó, de számunkra ennyi gyerekkel is érték volt ez a nemzetiségi iskola.

Köteles László elmondta, a következő tanévben ismét meg szeretnék nyitni az iskolát, amelyet vagy nemzetiségi iskolaként működtetnék, vagy alapítványi kezelésben.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában