Helyi közélet

2013.09.07. 19:23

Arcok a megyéből: Nehézy László természetfotós - Együtt átélni az élményeket

Miskolc - Costa Rica-i útja után életre szóló élményekkel tért haza.

Miskolc - Costa Rica-i útja után életre szóló élményekkel tért haza.Három fiúgyermek édesapja vagyok, a feleségemmel Gyöngyivel most ünnepeltük a 15. házassági évfordulónkat. Hívő családként élünk, és az értékrendünket is ehhez szabjuk - fogalmazott a miskolci Nehézy László. - Amikor megszületett Dávid fiam akkor elhatároztam, hogy annyi időt töltünk együtt, amennyit csak lehet. Nagyon szeretem a élővilágot, különösképpen a madarakat, de a technikai sportokat is kedvelem, így az erdőktől a versenypályákig mindenhol megtaláltuk a közös programokat. Így kezdődtek a kalandjaink, majd érkezett a két testvére, Benjámin és Dániel. Sokszor ültünk madárlesekben, megfordultunk madárgyűrűző táborokban, és láttuk a hortobágyi daruhúzást, de kijártunk a salakmotorpályára és autóversenyekre is. Ezek az alkalmak, események csak eszközök a közösségre, hogy együtt legyünk és közösen éljünk át az élményeket. A fényképezőt pedig minden alkalommal magammal viszem.

Esküvő, salakmotor és dzsungel

László elmondta azt is, hogy a fotózás mindig is csak hobbi volt, és most is az, nagyszerű időtöltés. A munkája teljesen távol áll a fotózástól, hiszen egy emeléstechnikai cégnél dolgozik.

- A fotózásból adódóan valóban sok helyen jártam már, az első ilyen utamra egy barátom vitt ki Hollandiába, hogy az esküvőjén fotózzak - tette hozzá. - Néhány külföldi útra barátokkal, ismerősökkel utaztam el. Voltam Németországban a salakmotoros Grand Prix 100. fordulóján, de szlovéniában is jártam GP-n, sőt a családdal egy lengyelországi világbajnoki viadalra is elutaztunk. A csúcs azonban a természetfotózáshoz kapcsolódik, ugyanis Máté Bence barátom összes madárfotós leshelyét láthattam, és egyszer magával vitt Costa Rica-ba, ahol a dzsungelben sok gyönyörűség mellett tukánokat és kolibriket fotóztunk. Az egy csodálatos utazás volt, életre szóló élményekkel. Az útról úgy érzem más emberként tértem haza.

Az alpe d huez-i befutó

És, hogy miként jött az ötlet, hogy az idén a Tour de France-ra utazik Laci a családdal?

- A kerékpár a kedvenc sportom, annak idején az MVSC kerékpáros szakosztályában a bátyámmal együtt versenyeztünk is - árulta el. - A Tour de France-ot is 25 éve követem figyelemmel, és sokszor gondoltam arra, hogy jó lenne egyszer a pálya széléről nézni a versenyzőket. Először májusban vágtunk neki két testvéremmel, hogy az olasz Alpokban és a Dolomitokban bicajozzunk, és megnézzük a Giro d Italia hegyi befutóit. Régen elhagytuk már a családi fészket és arra gondoltam, hogy jó lenne velük egy közös kirándulás. A túra annyira jól sikerült, és olyan élményekkel gazdagodtunk, hogy elhatároztam, nyáron a családdal a Tour de France-ra megyünk. Az élményekről oldalakon át tudnék mesélni. Ausztria és Svájc érintésével jutottunk el a francia Alpokba, ahol verseny király etapját, az alpe d huez-i befutót néztük meg. Semmihez sem volt fogható a hangulat! Még a futam előtt a két nagyobb fiammal feltekertünk egészen a szállodákig 720m-ről 1640 m magasságba, ami nagyon nagy teljesítmény volt a srácoktól. Az utunkat tovább a provence-i levendulamezők felé folytattuk, majd a tengerpart mentén indultunk haza.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában