Helyi közélet

2013.08.21. 11:21

Jegyzet: Kötelező

<em>A közeljövőben már nem lesz elég csak a tudás az érettségihez, a rendkívül fontos bizonyítványhoz 50 óra közösségi munka teljesítését is igazolni kell. Nem jól hangzik ez a kell</em>. <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

A közeljövőben már nem lesz elég csak a tudás az érettségihez, a rendkívül fontos bizonyítványhoz 50 óra közösségi munka teljesítését is igazolni kell. Nem jól hangzik ez a kell. Hegyi Erika jegyzete.Bár a közösségi munka nagyon fontos, de ha azt kötelezővé teszik, és a teljesített órákat pecsétekkel és aláírásokkal kell igazolni, akkor nem biztos, hogy kedvvel és lelkesedéssel mennek majd a diákok takarítani, parkot díszíteni, idős embereket ápolni vagy sérült gyerekekkel foglalkozni. A kénytelen-kelletlen munkának pedig nincs sok értelme. Talán csak annyi, hogy bekerül a pecsét és az aláírás a bizonyítványba.

Sok iskolában a törvénybe iktatás előtt is kiválóan működött a közösségi munkára nevelés. Csak megfelelő pedagógusok és ötletek kellenek hozzá, és a gyerekek mindenféle megfélemlítés nélkül képesek egészen nagyszerű tetteket véghez vinni: kifestik a kórházból hazatérő kislány szobáját, kutyákat sétáltatnak az állatmenhelyen vagy épp óriási festménnyel teszik vidámmá az addig szürke tűzfalakat. Az is lehet, hogy a törvényhozók a felnőttek viselkedéséből indulnak ki. Amíg nem tiltanak vagy büntetnek valamit a jogszabályok, addig azokat nem tartja be senki.

- Hegyi Erika - 


Még kígyót is gondoztak az érettségizni vágyók Miskolcon

Miskolc - Érettségit csak az kaphat, aki tett valamit a közösségért.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában