Helyi közélet

2013.07.04. 18:24

Jobbik: Elakad az úton az útravaló?

Miskolc - A miskolci Jobbik szerint „olyan jól sikerült az oktatás átszervezése”, hogy a kormány az útravaló ösztöndíj leadási határidejét a nyári szünet közepére írta ki. Lehet, hogy az a cél, hogy senki se pályázzon? Ezt kérdezte Pakusza Zoltán jobbikos önkormányzati képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Miskolc - A miskolci Jobbik szerint „olyan jól sikerült az oktatás átszervezése”, hogy a kormány az útravaló ösztöndíj leadási határidejét a nyári szünet közepére írta ki. Lehet, hogy az a cél, hogy senki se pályázzon? Ezt kérdezte Pakusza Zoltán jobbikos önkormányzati képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján.Mint mondta, az „útravaló ösztöndíj program” „út az érettségihez” pályázatát a Nemzeti Erőforrás Minisztérium június 21-én írta ki, leadási határidőnek pedig július 30-át jelölte meg. „Aki járt iskolába, tudja, hogy ez a nyári szünet közepe” jelezte a politikus. Hozzátette, a pedagógusok július első hetétől szabadságra mennek, előtte pedig az érettségi, a szakmai és osztályozó vizsgák foglalják le őket, ráadásul a kilencedik évfolyamra jelentkezők csak most iratkoznak be az intézményekbe. Hangsúlyozta, jegyzői és nemzetiségi önkormányzati igazolás is kell a pályázatokhoz, aminek a beszerzése nyár közepén szintén nehézkes.

A képviselő szerint az oktatás olyanok kezébe került, akik láthatóan nem értenek hozzá, illetve vannak, akik szerint a minisztérium nem akarja kifizetni az ösztöndíjakat, ezért lehetetleníti el a pályázatok beadását.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában