Helyi közélet

2013.06.11. 09:47

Rendőrségi meghallgatás: igazolt igazolatlan

Mezőkövesd - Hamis igazolásokkal próbálta hiányzásait dokumentáltatni egy 20 éves diák, de az osztályfőnöke gyanút fogott.

Mezőkövesd - Hamis igazolásokkal próbálta hiányzásait dokumentáltatni egy 20 éves diák, de az osztályfőnöke gyanút fogott.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság közokirat hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást P. Roland 20 éves mezőkövesdi lakossal szemben, aki egy szakképző iskola tanulója.

A fiatalember az oktatási intézményben hiányzását dokumentálva osztályfőnökének olyan igazolásokat adott át, amelyek szerint a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon tartózkodott jegyzőkönyvi meghallgatás céljából. A pedagógusnak gyanús lett az iskola teljes tanítási napjaira szóló tanúsítvány, ezért érdeklődött a rendőrségen azokról. Meghallgatása során P. Roland elismerte az okiratok hamis mivoltát. A gyanúsított lakásán az ügyben végzett házkutatás alkalmával a rendőrök lefoglaltak aláírt, kitöltetlen orvosi vényeket, továbbá nyomtatót és winchestereket.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában