Helyi közélet

2013.06.02. 10:01

Küzdelmekkel is őrizték a magyar hagyományokat

Miskolc - A miskolci sportcsarnok adott otthont a Magyar Műveltség Napjai című programsorozatnak, melynek keretén belül szombaton megrendezték a Kárpát Kupát is, ahol a hagyományos baranta versenyszámok - szablyavívás, íjászpárbaj, földharc és páros vívás - mellett más harcművészetek versenyszámai is bemutatkozhattak.

Miskolc - A miskolci sportcsarnok adott otthont a Magyar Műveltség Napjai című programsorozatnak, melynek keretén belül szombaton megrendezték a Kárpát Kupát is, ahol a hagyományos baranta versenyszámok - szablyavívás, íjászpárbaj, földharc és páros vívás - mellett más harcművészetek versenyszámai is bemutatkozhattak.A minden második évben megrendezendő Kárpát Kupa lehetőséget nyújt más harcművészetek űzői számára, hogy mérlegre tehessék tudásukat egy harcművészetek közötti versenyen. Az idei Kárpát Kupán tíz küzdőstílus képviselői mérték össze tudásukat egy hat versenyszámból álló tornán, melynek végén a legjobbjai a Harcos Magyar – Magyar Harcos címet és az ezzel járó szablyákat nyerték el. A Kárpát Kupát számos program kísérte, volt lovasíjász-bemutató, néptánc és népzenei előadások, kézművesprogramok, véradás, szentmise, körmenet.

A rendezvény vasárnap egyebek mellett zenével, táncházzal, ostorpattogtatással és kutyafajták bemutatójával folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában