Helyi közélet

2013.06.25. 07:44

Először Budapesten a mezőszemerei művésztelep alkotóinak kiállítása

Budapest/Mezőszemere, 2013. június 24., hétfő (MTI) - Először állítanak ki Budapesten a 12. mezőszemerei Nyílt Tér Vizuális Művészeti Alkotótelep résztvevői szerdától a Godot Galériában.

Budapest/Mezőszemere, 2013. június 24., hétfő (MTI) - Először állítanak ki Budapesten a 12. mezőszemerei Nyílt Tér Vizuális Művészeti Alkotótelep résztvevői szerdától a Godot Galériában.Bukta Imre Munkácsy-díjas festőművész elmondta az MTI-nek, hogy Kónya Réka performerrel már 13 éve szervezi a művésztelepet falujában, a Heves megyei Mezőszemerén.

A Godot Galériában a tavaly a telepen dolgozó kilenc művész állítja ki alkotásait. A kiállító művészek között van Bukta Imre, Erdei Krisztina, Fátyol Viola, Király Gábor, Margit Szabolcs, Mátrai Erik, Nagy István, Pajor Kristóf és Szirtes János.

A művésztelep a kéthetes időszak alatt 10-12 művésznek tud szállást és étkezést nyújtani. A Mezőszemerei Civil Egyesület a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával működteti a művésztelepet - ismertette Bukta Imre.

Arról is beszélt, hogy sokműfajú művésztelepről van szó, dolgoznak ott festők, szobrászok, intermédiával foglalkozók és fotósok is. Mivel Mezőszemerén nincs turizmus, a falu éli a hétköznapi életét, így a művészek kizárólag a motívumokra koncentrálhatnak - magyarázta.

Bukta Imre az alkotókat művészeti teljesítményük alapján választja ki és hívja meg a telepre. Az idén már 13. alkalommal rendezik meg a művésztelepet Mezőszemerén augusztus második felében, mert a faluban akkor zajlik a betakarítás, ami érdekes lehet a művészeknek. A bemutatkozás egymásnak és az érdeklődőknek úgy történik, hogy a ház melletti csűrben a művészek vetített képes előadást tartanak magukról és munkásságukról.

A mezőszemerei művésztelep eddigi beszámoló tárlatait Egerben, a Kis zsinagógában tartották. A mostani kiállítás a Godot Galériában július 5-éig tart nyitva - tette hozzá Bukta Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában