Helyi közélet

2013.05.07. 15:57

Vakolat szakadt az alvó bölcsisekre

Miskolc - Hat gyerek megsérült - úgy tudjuk, egyikük súlyosan, a többiek könnyebben - amikor kedden délután rájuk szakadt a vakolat Miskolcon, a Bokréta utcában található bölcsődében. A gyerekeket éppen altatták, amikor a baleset bekövetkezett. Jelenleg is folyik a rendőrségi szemle a helyszínen.

Miskolc - Hat gyerek megsérült - úgy tudjuk, egyikük súlyosan, a többiek könnyebben - amikor kedden délután rájuk szakadt a vakolat Miskolcon, a Bokréta utcában található bölcsődében. A gyerekeket éppen altatták, amikor a baleset bekövetkezett. Jelenleg is folyik a rendőrségi szemle a helyszínen.Mint Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense munkatársunk kérdésére elmondta: a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

Munkatársaink a helyszínen megtudták, hogy valóban hat gyermeket szállítottak a Megyei Kórház Gyermekegészségügyi Központjába a mentők, de többségüket elővigyázatosságból vitték be. Egy gyermek azonban súlyos sérülést, combnyaktörést szenvedett. A gyerekek tavasztól őszig a szabadban, a teraszon pihennek, itt történt a baleset, a bölcsőde homlokzatát borító mozaik az alatta lévő 4-5 centis betonréteggel együtt két-három tenyérnyi nagyságban szakadt le. Egy-egy darab súlya akár 20-30 kg is lehet. Úgy tudjuk, Kriza Ákos polgármester és Kiss János Fidesz frakcióvezető a helyszínre tart. A bölcsőde nem zárt be, holnap is fogadja a gyerekeket, akik valószínűleg már nem a teraszon fognak aludni.

A vakolatot valószínűleg az utólag felszerelt napernyő lazította meg annyira, hogy az kedden délután fél 3-kor leszakadt. Előjele nem volt, de most hogy a vizsgálatokat elvégezték, kiderült hogy gyakorlatilag az egész külső borítás "táskás". A további balesetveszély elhárítását hamarosan megkezdik.



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában