Helyi közélet

2013.05.31. 19:47

Egy szál rózsa és egy köszönöm

Miskolc - A tanárok nyugalmat és több megbecsülést szeretnének pedagógusnapra.

Miskolc - A tanárok nyugalmat és több megbecsülést szeretnének pedagógusnapra.Amikor péntek délután felhívtuk Endrész Gyöngyit, a Földes Ferenc Gimnázium tanárát, azt mondta, nincs sok időnk beszélgetni, mert pár perc múlva megérkeznek a tanítványai. Emelt szintű, kémia, szóbeli érettségire készíti fel őket. De azért ez a pár perc is elég volt arra, hogy megtudjuk, mit szeretne leginkább pedagógusnapra. Mint fogalmazott, nyugalmat az oktatásban. Mert most semmi jó nem jellemzi ezt az ágazatot, minden változik, rengeteg a bizonytalanság, és senki nem tudja, mi vár az iskolákra, tanárokra szeptembertől, sorolta.

Endrész Gyöngyi 28 éve van a pályán, több száz diákját juttatta már el országos tanulmányi versenyekre, négy olimpikonja is volt már, és ő maga is számos kitüntetés birtokosa. A legbüszkébb azonban a Mol Tehetséggondozásért Díjra, amit a tanítványok szavazatai alapján ítéltek oda neki tavaly.

– Ez a díj van az első helyen – teszi hozzá.

Részletek a szombati Észak-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában