Helyi közélet

2013.04.14. 23:16

Tiszaújvárosi erőműindulás: csak később

Tiszaújváros - Veszteségesen – egyelőre – nem akarja működtetni új tulajdonosa a volt Tisza II. Erőművet.

Tiszaújváros - Veszteségesen – egyelőre – nem akarja működtetni új tulajdonosa a volt Tisza II. Erőművet.Az IFC (Invest Finance Consulting) Zrt. tavaly decemberben azzal a reménnyel vásárolta meg addigi tulajdonosától, az amerikai AES Corporationtól a Tisza II. Erőművet, hogy mihamarabb – már idén tavasszal – áramot termelhet ismét a komplexum. Mint megtudtuk, egyelőre nincs küszödön az újraindulás, az erőmű birtokosa azonban az állagmegóvással és üzemkész állapotban tartással biztosítja ennek lehetőségét.

Bráz György, Tiszaújváros polgármestere is nagy reményeket fűzött ahhoz, hogy a mintegy 100 dolgozónak és családjuknak megélhetést biztosító erőmű mihamarabb életre kel, de most – kérdésünkre – megerősíteni tudta információnkat. Mint mondta, levelezett a tulajdonosokkal, akik érdeklődésére azt válaszolták, hogy a Tisza Erőmű Kft. (az erőmű közvetlen gazdája) a mostani gazdasái viszonyok között csak veszteségesen tudná üzemeltetni az erőművet. A polgármester elmondta még, hogy – ennek ellenére – folyamatosan dolgoznak azon, hogy a rentábilis működtetéshez szükséges megállapodásokat megkössék.

ÉM-SZB


Tiszaújváros - Az újraindulás még mindig terv, most állagmegóvás van a Tisza II. Erőműben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában