Helyi közélet

2013.04.06. 13:07

Távhőügy: újabb vesztett per

Miskolc - Próbapert indított a túl magas számla miatt olvasónk, ám a bíróság nem találta keresetét megalapozottnak.

Miskolc - Próbapert indított a túl magas számla miatt olvasónk, ám a bíróság nem találta keresetét megalapozottnak.Próbapernek is nevezhetnénk azt a pert, amelyet dr. Török Lajos indított nemrégiben, azt a társasházat perelte be, amelybe a lakása is tartozik.

Az orvos ügyéről többször is beszámolt lapunk: több mint 400 ezer forintos elszámoló távhő-számlát kapott tavaly a Mihő Kft.-től, amelynek jogosságát vitatja. Ügyével nincs egyedül, panelprogramon átesett, költségelosztóval felszerelt társasházak földszintjén, szélső lakásaiban élők közül sokan jártak hasonlóképp. S bár a problémát minden illetékes elismeri (a rossz elszámolási mód miatt egyes lakók a többiek helyett is fizetnek), de a jogszabályok hibája miatt eddig nem találtak megoldást.

A próbaperben a számla jogosságát firtatta dr. Török Lajos, s úgy fogalmazott: azért a lakóközösség ellen indította a pert – károkozásért – mert a Mihő a társasház által küldött adatok alapján számláz, a távhőszolgáltató nem is a fogyasztóval, hanem velük áll szerződéses viszonyban.

(Nemrégiben arról számoltunk be, hogy egy másik olvasónk a Mihő ellen vesztett másodfokon is hasonló pert.)

A bíróság dr. Török Lajos kérelmet is elutasította, nem látta ugyanis megalapozottnak a károkozást.

– Nem tudom, hogyan tovább. Megvárjuk az ítélet írásbeli indoklását, utána döntöm el, próbálkozom-e másodfokon – mondta lapunknak dr. Török Lajos.

A részletekre visszatérünk.

ÉM-HM


Miskolc - Elvesztette a pert a Mihő ellen az asszony, de lesz még (másik) per az ügyben.

Miskolc - Többször írta portálunk: aránytalanok a távhőszámlák a panelprogramon átesett lakásokban.

Budapest, Miskolc - Mikorra várható a távfűtés elosztási arányának átdolgozása, hol tartunk ma a jobb elszámolási rendszer elkészítésével?

Miskolc - Mit tehet a lakó, ha úgy érzi, túl meleg van a távfűtött lakásában, s nem tudja a fűtést szabályozni?


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában