Helyi közélet

2013.04.10. 15:35

Most ők remélnek segítséget...

Miskolc - Borbála évekkel ezelőtt mint Segítünk akcióink kiemelkedő segítője szerepelt már lapunkban a fiával, a most 41 éves Zoltánnal.

Miskolc - Borbála évekkel ezelőtt mint Segítünk akcióink kiemelkedő segítője szerepelt már lapunkban a fiával, a most 41 éves Zoltánnal.Akkor egy beteg kisfiú gyógyítására gyűjtöttek együtt kupakokat. Pedig Zoltán sem egészséges: annak idején édesanyja ikerterhességét dupla méhdaganatnak nézte az orvos, csak amikor a második sugárkezelésen összeesett, vizsgálták meg alaposan, s derült ki a tévedés. A leány gyermek egészségesen, Zoltán betegen született, egyedül az óvodát végezte el. Azóta édesanyja neki szenteli az életét, s hogy másokon segítsen. Hajnalban kukázik, a visszaváltott üvegekből, papírokból kiegészíti kettejük 100 ezer forintot el sem érő jövedelmét. A jó, de kidobott élelmet az állatmenhely kutyáinak viszi, többször segítette ki ruhaneművel természeti katasztrófák áldozatait.

A megörökölt városi, belterületi telken a család építkezésbe fogott, de a férj életmódja miatt 1994-ben elváltak. A két lány tanult, dolgozik, elköltözött (az ikreknek született egy húguk is).

Félkészen áll

Borbála és Zoltán még egy ideig a melléképületben tengődtek, de annak állapota úgy leromlott, hogy végképp lakhatatlanná vált. A Miskolchoz közeli városban lévő félkész házuk még, a melléképület már lakhatatlan. Átmenetileg egy miskolci társasházban élnek. Zoltán önálló életvitelre képtelen, édesanyja idősödik, s egyre azon aggódik: mi lesz a fiával, ha ő már nem tud gondoskodni róla. Miskolcról kétnaponta járnak „haza”: biztonságban van-e vagyonkájuk. Nyáron kaszálni kell, nehogy megbüntessék őket. Ha a lakásból ki kell költözniük, nemigen tudnak hol lakni.

Borbála (aki a rokonok miatt kérte, hogy fényképüket és nevüket ne írjuk ki), abban reménykedik, hogy akadna olyan jótevő (tervező/kivitelező), aki lakható állapotba hozná az ingatlant. Az is megoldást jelentene, ha valaki megvásárolná felépítményestül az 1400 négyszögöles telket, olyan áron, hogy egyenesbe jöhetnének (ez jelenthetne fedezetet Zoltánnak is arra az esetre, ha egyedül maradva otthonban kellene elhelyezni.) Borbála telefonszáma: 20-986-1949.

ÉM-SzK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában