Helyi közélet

2013.04.25. 17:34

Máris igazgatót váltanak a tankerületnél

Miskolc - Mariscsák István április végén távozik a Miskolci Tankerület éléről.

Miskolc - Mariscsák István április végén távozik a Miskolci Tankerület éléről.Több helyről is érkezett jelzés portálunkhoz arról, hogy Mariscsák István, a Miskolci Tankerület igazgatója április végén lemond megbízatásáról. Elsőként magát az igazgatót kérdeztük, igaz-e a hír. Ő titokzatosan csak annyit válaszolt, hogy valami lesz, de ő nem kíván nyilatkozni az ügyről. Ezért fordultunk a tankerület felettes szervéhez, a Klebelsberg Kuno Intézményfenntartó Központhoz (KLIK), ahonnan írásban a következő választ kaptuk: „A Klebelsberg elnöke és a Miskolci Tankerület igazgatója értékelte a próbaidő alatti feladatellátást és közösen megállapodtak abban, hogy Mariscsák István a tankerületben más munkakörben fogja folytatni a munkáját. Ennek megfelelően az elnök felterjesztette a miniszternek a kolléga más munkakörbe való helyezését április végével.”

Bár kérdeztük, de azt nem tudtuk meg, hogy mi az oka a döntésnek, és arról sem kaptunk tájékoztatást, hogy mikor írják ki az új pályázatot. Mint ismeretes, a tankerületek január 1-jétől működnek a KLIK területi szerveiként.

Iskolaigazgató volt

Mariscsák István korábban a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium igazgatója volt, tankerületi igazgatói kinevezése előtt pedig az Egri Főegyházmegye oktatási tanácsadójaként dolgozott.

ÉM-HE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában