Helyi közélet

2013.04.11. 13:47

Közutas útszakaszok kerülnek városi kezelésbe

Miskolc - Városi kezelésbe kerül a jövőben több országos útszakasz Miskolcon - értesült lapunk a Magyar Közúttól.

Miskolc - Városi kezelésbe kerül a jövőben több országos útszakasz Miskolcon - értesült lapunk a Magyar Közúttól.- Miskolc önkormányzata 2011-ben a Zöld Nyíl villamosközlekedési projekt keretében felújította a Magyar Közút kezelésében lévő útszakaszokon is a villamospályát - nyilatkozta érdeklődésünkre Rogosz Sándorné, a miskolci önkormányzat városüzemeltetési osztályának vezetője. - Mivel a pályázat keretében csak önkormányzati tulajdonban lévő területen megvalósuló beruházás számolható el, ezért szükséges ezen területek önkormányzati tulajdonba, illetve kezelésbe vétele. Az eljárás folyamatban van, a projekt költségeinek elszámolásáig az átadás-átvételnek meg kell történnie.

Erre néhány hónapon belül kerülhet sor.

1580+4845+640 méter

A miskolci önkormányzat tulajdonába kerülő országos utak a következőek:

  • a 2517. számú Miskolc - Parasznya - Sajószentpéter országos közút szakasza a Lorántffy Zs. - Kiss tábornok utcák kereszteződéstől az Andrássy - Testvériség utcák kereszteződésig és a Testvériség utca belterületi határig (hossza: 1580 méter)
  • a 2505. sz. Eger - Hollóstető - Miskolc országos közút szakasza a Hegyalja utcai új körforgalomtól a Kiss tábornok - Lorántffy Zs. u. kereszteződéstől, egészen a Gózon Lajos u. csatlakozásáig (4845 m)
  • a 36301.sz. belterületi országos közút Baross Gábor utcai szakasza a József Attila utcától a Tiszai pályaudvar előtti Szinva híd közötti részig (640 méter)
  • Az utak átvételéig a Magyar Közút Zrt. végzi az üzemeltetési és fenntartási feladatokat.

    ÉM-JLI

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában