Helyi közélet

2013.04.05. 09:17

Határtalan színház, zene, irodalom

Miskolc - Határtalan napok: három nap, három város három művészeti ága érkezik Miskolcra.

Miskolc - Határtalan napok: három nap, három város három művészeti ága érkezik Miskolcra.A határon túli kortárs magyar kultúra ünnepe: így foglalta össze a Határtalan napok programsorozat lényegét Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóhelyettese, a program művészeti vezetője lapunkban nemrégiben. S való igaz: három határon túli magyar város mutatkozik be a most következő három napban színházi, irodalmi és zenei produkcióval.

A Miskolci Nemzeti Színház hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a fesztivált, az idén Kassa, Szabadka és Marosvásárhely a vendég.

Díjazott előadások

Béres Attilát korábban arról is kérdeztük, hogy miben lesz ez a fesztivál más, mint a hasonszőrű rendezvények. Mint mondta, egyrészt abban, hogy több művészeti ág képviselőt hívták meg, másrészt azért, mert mindenből igyekeztek a legjobbakat. Így díjazott színházi előadásokat láthat majd a közönség, két Kossuth-díjas író – Tolnai Ottó és Kovács András Ferenc – lép Miskolcon színpadra, valamint koncertet ad a Nagyszínházban a szabadkai Lajkó Félix hegedűművész, akit az egész világon ismernek. A programban nem csak a felnőttek, de a gyermekek számára is találhatunk „valami érdekeset”: a Kassai Thália Színház Gergő és az álomfogó című mesemusicalje a legkisebbeknek szól.

ÉM-HM

Az első nap (péntek) programjából

Színház

 14.00: Kamaraszínház

Gergő és az álomfogó

A Kassai Thália Színház mesemusicale

20.00: Kamaraszínház

Színházkomédia

A Kassai Thália Színház előadása

Irodalom

17.00: Játékszín

Térerő (és aki mögötte van)

Felvidéki irodalom - a kassai irodalmi folyóirat estje.

N. Tóth Anikó író, Csehy Zoltán és Németh Zoltán költők műsora

Zene

19.00: Nagyszínház

Rajter-Ján-Csíky-Lévay koncert a Miskolci Szimfonikus Zenekar előadásában. Musical-válogatás a Grammy-díjas Lévay Szilveszter slágereiből.

Fellépnek: Szinetár Dóra, Bereczki Zoltán, Mészáros Árpád Zsolt, Szabó P. Szilveszter, Seres Ildikó, Eperjesi Erika, Szabó Irén, Ódor Kristóf

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában