Helyi közélet

2013.04.23. 11:06

Dr. Vámos Istvánné lett Arló polgármestere

Arló - Az Ózdhoz közeli településen alig 28 százalékos volt a részvételi arány. Zsigrai Árpád az önkormányzatiság kezdete, vagyis 1990 óta volt Arló polgármestere.

Arló - Az Ózdhoz közeli településen alig 28 százalékos volt a részvételi arány.

Zsigrai Árpád az önkormányzatiság kezdete, vagyis 1990 óta volt Arló polgármestere. Januártól azonban az Ózdi Járási Hivatal vezetőjének nevezték ki, így meg kellett válnia a korábbi pozíciójától. A vasárnapi voksoláson a helyiek két független jelölt közül választhattak: Fükő Ferencre 169-en, míg dr. Vámos Istvánnéra 594-en szavaztak.

- Negyvenkét éves közigazgatási tapasztalattal, de politikai gyakorlat nélkül vállalhatom el az új kihívást - mondta el érdeklődésükre dr. Vámos Istvánné. - Sok más településhez hasonlóan Arlóban is nagyon sok a probléma. Súlyt minket a munkanélküliség, és a szociális gondokkal is meg kell birkóznunk. Első lépésként át kell vennem a feladatokat az alpolgármestertől, aki januártól vitte a falu ügyeit. Aztán minél gyorsabban tájékozódnom kell, hogy az érdemi munka is rövidesen megkezdődhessen.

Az arlói időközi választáson a jogosultak közel 28 százaléka vett részt. A 2752 főből 769-en adták le a szavazatukat, a számlálóbizottság hat érvénytelen lapot is talált. dr. Vámos Istvánnét, a választáson megjelent állampolgárok közel 78 százaléka támogatta.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában