Helyi közélet

2013.03.12. 21:01

Újranyithat a kazincbarcikai uszoda

Kazincbarcika, Berente - Berente és Kazincbarcika képviselő-testülete az uszoda közös üzemeltetéséről tárgyal.

Kazincbarcika, Berente - Berente és Kazincbarcika képviselő-testülete az uszoda közös üzemeltetéséről tárgyal.Lassan egy éve már, hogy lakat került a Kazincbarcikai városi fedett uszoda ajtajára, mert az önkormányzatnak nem volt pénze a továbbműködtetésre. Felmerült, hogy a látvány-csapatsportok támogatására szolgáló, úgynevezett TAO-pénzeket is bevonnák, de ez önmagában kevés lett volna a költségek fedezésére.

Számos uszodamentő elképzelésről lehetett hallani. Ezek közül a legkecsegtetőbb az tűnt, hogy az Edelényi Koch Róbert Kórház veszi át az uszoda üzemeltetését, de végül ez az elképzelés is kudarcba fulladt, a medencében még ma sincs víz.

Mint Göndör Judit, a kazincbarcikai városháza szóvivője munkatársunknak elmondta, a város vezetése folyamatosan kereste, keresi az uszoda újranyitásának lehetőségeit. Mivel az „edelényi vonal” - úgy tűnik - nem működik, a testület más lehetőségek után nézett. Előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a berentei testülettel, és ha minden a tervek szerint halad, a február 22-ei testületi ülésen a barcikai képviselők elé kerülhet az együttműködési megállapodás.

Barcika saját erőből 50 millió forintot tud az uszoda üzemeltetésére fordítani, de ez még kevés, ezt kellene más forrásból kiegészíteni. Juhász József, Berente polgármestere munkatársunknak elmondta, valóban lesz egy megállapodás a két település között, ami az uszoda üzemeltetésének kérdését is érinti. Berente képviselő-testületi ülésén a napokban döntés született arról, hogy ez évben 32, jövőre 35 millió forintos támogatást nyújtanak az uszoda újranyitásához, üzemeltetéséhez, azonban ezt az összeget nem ajándékba adják, ennek ellentételezéseként kulturális és közművelődési „szolgáltatásokat” kértek Kazincbarcikától. Erről és az uszodaműködtetés feltételeinek részleteiről még folynak az egyeztetések. Juhász József úgy tudja, május elsején kezdődhet az uszoda felújítása.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában