Helyi közélet

2013.03.26. 08:31

Havazás - Beavatkozások országszerte

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, azaz narancs riasztása továbbra is érvényben van Jász-Nagykun-Szolnok megyére és Pest megye két kistérségére hófúvás kialakulásának veszélye miatt.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, azaz narancs riasztása továbbra is érvényben van Jász-Nagykun-Szolnok megyére és Pest megye két kistérségére hófúvás kialakulásának veszélye miatt. Elsőfokú, azaz sárga riasztás jelenleg Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Heves, Nógrád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére és Veszprém, Fejér, Pest, Csongrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés megye egyes kistérségeire van érvényben – figyelmeztetett kedden reggel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Ezen területeken számítani lehet változó intenzitású havazásra és hófúvásra, kedden késő estig további 5-15 centiméter friss is hó hullhat. A rendkívüli időjárással érintett megyékben a katasztrófavédelmi igazgatóságok bázisán operatív törzs irányítja az összehangolt tevékenységet.

A katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba éjszaka és hajnalban is folyamatosan érkeztek a bejelentések és a segélyhívások, elsősorban közúti baleseteknél és elakadt járműveknél volt és van jelenleg is szükség a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek beavatkozására – tegnap összesen 241 és már ma is több mint 50 műszaki mentést hajtottak végre országszerte.

A határátkelőhelyeken a tehergépjármű-forgalmat érintő korlátozások továbbra is érvényben vannak. A 7,5 tonna feletti tehergépjárművek forgalomkorlátozása miatt az ország területén főként Zala, Vas és Pest megyében várakoznak kamionok.

A várható havazás miatt továbbra is narancs figyelmeztetés van érvényben Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye területére. Az aktuális riasztásokról, valamint a figyelmeztetésekről a www.met.hu és a www.katasztrofavedelem.hu oldalon tájékozódhatnak. A forgalomkorlátozásokról és útlezárásokról pedig a www.police.hu és a www.kozut.hu oldalakon tájékozódhatnak. A további részletekről az érintett megye katasztrófavédelmi igazgatóságának honlapján talál információkat. Az érintett térségekben ne induljanak útnak!

Tájékozódjanak az aktuális és a várható időjárásról, valamint kövessék figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit. Az azonnali információhoz jutás érdekében figyeljék a közszolgálati médiumok közleményeit!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában