Helyi közélet

2013.03.12. 11:34

Használjuk, hogy használhasson! TISPOL akció B.-A.-Z. megyében is

Miskolc - A háromnapos európai összehangolt közlekedésrendészeti akció Borsod-Abaúj-Zemplénben is elsősorban a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer, valamint a bukósisak használatának ellenőrzésére terjed ki.

Miskolc - A háromnapos európai összehangolt közlekedésrendészeti akció Borsod-Abaúj-Zemplénben is elsősorban a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer, valamint a bukósisak használatának ellenőrzésére terjed ki.

A TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján a „European Operation Seatbelt” közlekedésbiztonsági kampány európai szintű végrehajtására 2013. március 11-13. között kerül sor, mely a passzív biztonsági eszközök, azon belül is különösen a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer, illetve motorkerékpárosok esetében a bukósisak használatának az ellenőrzésére terjed ki.

Az ellenőrzés Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, a ki-, és bevezető valamint gyorsforgalmi útszakaszokra, továbbá a „baleseti gócpontokra” terjed ki. A végrehajtásban valamennyi Rendőrkapitányság, a megyei Forgalomellenőrző Alosztály, az Emődi Autópálya Alosztály munkatársai vesznek részt. Az akcióban a rendőrség együttműködik a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség, valamint a Megyei Polgárőr Szövetség munkatársaival.

Információs háttér:

Az akciónak különös aktualitást ad, hogy Magyarországon az övhasználat mértéke - bár növekvő tendenciát mutat - de sajnálatos módon még mindig elmarad a nyugat európai országok 90%-os átlagától.

Közúti baleset esetén a sérülések – és ezen belül is különösen a halálos eredmény – elkerülésében a passzív biztonsági eszközök szerepe kiemelten nagy. Kutatások azt mutatják, hogy a biztonsági öv használatának elmulasztása jelentősen növeli a halálos tragédiák, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésének kockázatát.

Európai szinten éltek ezreit lehetne megmenteni, ha mindenki használná a biztonsági övet!

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában