Helyi közélet

2013.02.13. 13:44

Új ipari park épül Miskolcon

Miskolc - A Déli Ipari Park infrastrukturális fejlesztésében segít a 400 millió forintos elnyert támogatás.

Miskolc - A Déli Ipari Park infrastrukturális fejlesztésében segít a 400 millió forintos elnyert támogatás.A megyeszékhely további gazdasági fejlődése szempontjából jelentős támogatási szerződést írt a Miskolc Holding Zrt. és a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség képviselői. Ezzel megkezdődhet a miskolci Déli Ipari Park infrastrukturális fejlesztése, amelyre a város az Új Széchenyi Terv keretében nyert 400 millió forint összegű az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatást.

Miskolc új ipari parkjának fejlesztését, amely a munkahelyteremtés újabb lehetőségét kínálja, összesen 800 millió forintból valósítja meg a város, vagyis a teljes beruházás felét biztosítja a támogatás. Az ünnepélyes eseményen dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Gutyán Gergely, a NORDA ügyvezetője, Pálffy Kinga, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója és Vécsi György, a Miskolc Holding Zrt. igazgatósági elnöke írta alá a szerződést.

A fejlődés záloga

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a szerződéskötés alkalmából elmondta, a miskolci önkormányzat tulajdonában lévő Déli Ipari Parkban mintegy 62,5 hektáron kezdődhetnek meg a fejlesztések. Ez Miskolc további gazdasági fejlődése, újabb munkahelyek létrehozása szempontjából is kiemelt jelentőségű. „Miskolc másik ipari parkja az elmúlt évek munkájának köszönhetően megtelt befektetőkkel, most a Déli Ipari Parknak kell követnie ezt a példát” – tette hozzá Kriza Ákos.

Az Új Széchenyi Terv pályázati felhívásának célja olyan vonzó befektetési környezet kialakításának támogatása, amely az észak-magyarországi régió versenyképességének megőrzése szempontjából kiemelt fontossággal bír. A pályázati felhívás keretében Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 8 projekt, Heves megyében pedig 4 projekt nyert el összesen közel 3,6 milliárd forint összegű támogatást. „A konstrukció keretében az egyik legnagyobb volumenű, az egyik legnagyobb összköltségű és támogatási összegű projekt a Miskolc Déli Ipari Park infrastrukturális fejlesztése” – emelte ki Gutyán Gergely, a NORDA ügyvezetője, aki szerint a projekt a város gazdasági fejlődése és befektetők vonzása, valamint új munkahelyek teremtése szempontjából kiemelten fontos.

Vonzóvá tenni a területet

Vécsi György, a Miskolc Holding Zrt. igazgatósági elnöke elmondta, hogy alapvető cél az ipari park címmel rendelkező terület infrastrukturális ellátottságának olyan szintre emelése, amely vonzóvá teszi a területet az idetelepülni szándékozó, versenyképes vállalkozások számára.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában