Helyi közélet

2013.02.20. 22:05

Macival a gyógyulás is gyorsabb

Miskolc - Szerdán délután a Miskolci Jegesmedvék játékosai elvitték a Ronald McDonald Házba azokat a plüssfigurákat, amelyeket hétfőn a szurkolók dobtak be a jégre a Ferencváros elleni mérkőzésen.

Miskolc - Szerdán délután a Miskolci Jegesmedvék játékosai elvitték a Ronald McDonald Házba azokat a plüssfigurákat, amelyeket hétfőn a szurkolók dobtak be a jégre a Ferencváros elleni mérkőzésen.Négy évvel ezelőtt a Miskolci Jegesmedvék honosították meg az Észak-Amerikában már népszerű jótékonysági akciót, a „Teddy Bear Toss”-t, azaz magyar elnevezéssel „Dobj egy macit!”. A miskolci jégcsarnokban először 2009. február 15-én tartottak macidobálást néhány Jegesmedve szurkoló javaslata alapján, és ezt a szép gesztus ezután nem csak a magyar szövetség, illetve más hokicsapatok, hanem futball-, kosárlabda és egyéb egyesületek is átvették. Az idei, jubileumi eseményt hétfőn tartották meg a Macik a Fradi elleni MOL Liga alapszakasz-záró mérkőzésen, ahol a kezdő buli után 13 másodperccel már repülhettek is a játékok a jégre, hiszen gólt lőttek a hazaiak.

Összesen 17 zsáknyi, egészen pontosan 1053 darab állatfigura került a jégre – az elmúlt négy évben több, mint 3500 –, amelyeket a klub a Ronald Mcdonald Háznak ajánlott fel. A többszáz játékot Gyenes Dávid, Miskolczi Márk, Ritó László, Hegyi Ádám, Nagy Krisztián, Dave Cowen, Justin Smith, Tyler Czuba és Clinton Atkinson vitte el a miskolci Ronald McDonald Házba, ahol nagy örömet szereztek ezzel a gyerekeknek, akik szórakoztatásáról Bobó bácsi gondoskodott egy rövid műsorral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában