Helyi közélet

2013.02.12. 12:34

Górcső alatt a szállítók - TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

Miskolc - A háromnapos európai összehangolt közlekedésrendészeti akció Borsod-Abaúj-Zemplénben is elsősorban a tehergépjárművek és autóbuszok, valamint vezetőik ellenőrzésére terjed ki.

Miskolc - A háromnapos európai összehangolt közlekedésrendészeti akció Borsod-Abaúj-Zemplénben is elsősorban a tehergépjárművek és autóbuszok, valamint vezetőik ellenőrzésére terjed ki.

A TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján az „European Operation truck & bus " nemzetközi fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzés 2013. február 12-14. között a közúti forgalomban részt vevő magyar és külföldi tehergépjárművekre és autóbuszokra egyaránt kiterjed.

Az ellenőrzés sorozat célja a közlekedésbiztonság helyzetének javítása, a bekövetkezett balesetek súlyossági fokának csökkentése, a napi, valamint heti vezetési és pihenőidők betartásának, valamint a tehergépjárművek és autóbuszok műszaki állapotának ellenőrzése. Az akció során a rendőrök azonban a közlekedési szabályok megsértésének észlelése esetén más járművek vezetőivel szemben is intézkednek majd.

Az ellenőrzés Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében a tehergépjárművek által leginkább igénybe vett egy és két számjegyű útvonalakra, a nagyobb városok ki és bevezető útszakaszaira, gyorsforgalmi útszakaszokra és „baleseti gócpontokra” terjed ki. A végrehajtásban valamennyi Rendőrkapitányság, a megyei Forgalomellenőrző Alosztály, valamint az Emődi Autópálya Alosztály munkatársai vesznek részt. Az akcióban a rendőrség együttműködik a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség szakembereivel.

Információs háttér:

A tehergépkocsik közlekedésének átlagot meghaladó biztonsági kockázata van, hiszen a méretüknél és tömegüknél fogva egyaránt legnagyobbnak számító járművekkel szemben a közúti közlekedés más résztvevői lényegesen védtelenebbek.

A buszok és vezetőik ellenőrzése pedig azért fontos, mert a buszokkal okozott, vagy a buszok érintettségével bekövetkező balesetek mindig magukban hordozzák a tömegszerencsétlenség, esetlegesen a halálos tömegszerencsétlenség bekövetkezésének lehetőségét.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában