Helyi közélet

2013.01.04. 16:29

Szombaton indulnak a miskolci fenyőjáratok

Miskolc - Hulladékudvarokba is várják a kidobott karácsonyfákat.

Miskolc - Hulladékudvarokba is várják a kidobott karácsonyfákat.Mivel az elmúlt napokban megjelentek az első kidobott karácsonyfák a lakótelepeken, külön, úgynevezett gyűjtőjáratokat indít az AVE Miskolcon szombatonként - tudtuk meg Kiss Pétertől, az AVE Miskolc Kft. ügyvezető igazgatójától. Az első ilyen „körútra” január 5-én kerül sor, amely érinti a társasházakat, azonban a magánházakat nem.

Mint azt a szakember érdeklődésünkre elmondta, arra kérik a lakosságot, hogy a szemetesedények, vagy tárolók mellé egy kupacba tegyék le a fenyőket, amelyekről lehetőség szerint vegyék le a szaloncukorpapírokat és az egyéb díszítést. Ez már csak azért is fontos lenne, mert a fákat komposztálja az AVE, másrészt nem szennyezi a környezetet. Megtudtuk azt is, hogy amennyiben a családiházas övezetben élők nem tüzelik el a fenyőt, akkor azt elvihetik a cég három hulladékudvarának egyikébe: a Lorántffyra, a Bogáncs-, vagy a József Attila utcára, ahol díjtalanul adhatják azt le. A begyűjtött fákat az arra rászorulók igényelhetik, s mindezek alapján osztják szét. Ezzel kapcsolatban az AVE központi telefonszámán (46/500-310) lehet érdeklődni.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában