Helyi közélet

2013.01.20. 16:57

"Ócsától nem várhatunk csodákat"

<span style="font-size: 13px;">Borsod-Abaúj-Zemplén -&nbsp;Ócsa jó lehetőség, de nem ez az igazi megoldás. A devizahitelesek is így gondolják.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Ócsa jó lehetőség, de nem ez az igazi megoldás. A devizahitelesek is így gondolják.

Keddtől lehet jelentkezni a Pest megyében épülő ócsai lakópark valamelyik házának bérleti jogára. A feltételek szigorúak: csak azok pályázhatnak, akiknek bedőlt devizahitelük miatt már árverezésre jelölték ki a lakásukat, és legalább egy gyermeket nevelnek, de lelki vizsgálaton is átesnek majd a lakópark leendő bérlői.

– Ez lehetőség 80 családnak, de csodát em várhatunk tőle – értékelte a lakópark építésétlapunknak Lénárd Mariann, a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete elnöke.

Keveset vett meg

Véleménye szerint és a bajba jutott devizahitelesek szerint is jobb lehetőséget nyújt az a megoldás, amikor a Nemzeti Eszközkezelő vásárolja meg a bedőlt hitelesek lakását. A probléma csak az, hogy eddig kevés házat vett meg, országszerte mindössze 600-at. Legtöbbször az akadály épp a pénzintézet gördíti a megvétel elé, pedig a bankok is jól járnának, ha megszabadulnának az ingatlantól, a rossz adóstól és az adósságtól is. Az elnök hangsúlyozta ez az egész országra, tehát Észak-Magyarországra is jellemző. Véleménye szerint, mire Borsodban meggondolja magát valaki, hogy Ócsára pályázzon, már rég betelnek a helyek. Jelezte: akik végül majd beköltözni, azoknak sem szabad elengedni a kezüket. Hiszen gazdálkodniuk kell, meg kell tanulniuk a pénzt beosztani, nem lesz kényelmes távfűtés, és akik eddig panelben laktak, meg kell szokniuk az új helyzetet.

Az egyesület miskolci irodájának vezetőjét is arról kérdeztük, meglátása szerint költöznek-e megyénkből Ócsára

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában