Helyi közélet

2013.01.10. 07:10

Mehet meccsre a kitiltott diósgyőri szurkoló

Miskolc - Az év végén csak tévében nézhette a DVTK mérkőzéseit, mostantól ismét a stadionban.

Miskolc - Az év végén csak tévében nézhette a DVTK mérkőzéseit, mostantól ismét a stadionban.November 17-én számolt be arról az Észak-Magyarország, hogy az október 5-én lejátszott DVTK – MTK Budapest NB I-es labdarúgó mérkőzés közben a rendőrök vittek el egy diósgyőri drukkert a stadionból, Kreutzer Lászlót, akiről az egyik biztonsági őr azt feltételezte, hogy egy sörrel teli műanyag poharat dobott be a pálya szélére, a Digép felé eső állóhelyi szektorból. A miskolci szurkoló az eljárás során nem ismerte el, hogy ezt a cselekményt ő követte el, ezt állította a lapnak adott nyilatkozatában is. Az ügy folyománya lett, hogy a DVTK ezért fél évre kitiltotta a stadionból, eltiltotta a meccsek látogatásától Kreutzer Lászlót. A klub részéről akkor úgy fogalmazott Dudás Hunor ügyvezető, hogy mindenben a vonatkozó előírások, szabályok, törvényi rendelkezések alapján jártak el.

Ha személyesen...

A napokban új fejlemény történt, ugyanis a Miskolci Városi Ügyészség (amely idén már Miskolci Járási Ügyészség) határozatában arról tájékoztatta Kreutzer Lászlót, hogy megszünteti a vele szemben indult nyomozást, „...mivel a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg, hogy a bűncselekményt a gyanúsított követte el...” Ennek nyomán ismét megkerestük a klubot kérdéseinkkel, ahol Dudás Hunor elmondta:

– Január 8-án a Miskolci Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályáról érkezett tájékoztatás, hogy a Miskolci Járási Ügyészség megszüntette az eljárást a szurkolóval szemben. Amint már novemberben is jeleztem, ha bebizonyosodik, hogy a cselekményt nem követte el az úr, akkor a kitiltás visszavonásra kerül. Ezt meg is tesszük, erről hivatalos levélben tájékoztatjuk drukkerünket, még a hét folyamán.

Kreutzer László ekképpen sommázta az esetet:

– Természetesen örülök, hogy „kijött” az igazam, bár kissé csalódott vagyok, hogy így történt, hogy mindenfajta bizonyítékok nélkül hurcoltak meg. Bízom abban, hogy mással ilyen nem fog előfordulni, már csak azért sem, mert ahogyan látom, lassan átadják a beléptető- és kamerarendszert a stadionban. A kitiltás miatt három vagy négy meccs maradt ki, ezeket tévén keresztül, vagy az interneten követtem figyelemmel. Várom a klub levelét, de jobban esne, esett volna, ha valaki személyesen eljön a DVTK-tól és átadja. A csapatnak egyébként sok sikert, minél több győzelmet kívánok tavaszra.

ÉM-MI


Előzmény:

Kitiltás a DVTK stadionból - Áprilisig marad a nyitott ablak

Október 11-ével hat hónapra kitiltották a diósgyőri stadionból az állítólagos műanyagpohár bedobót.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában