Helyi közélet

2013.01.25. 18:05

A minisztérium még nem válaszol

Miskolc - Továbbra sem lehet tudni a szabad vállalkozási zónák helyét.

Miskolc - Továbbra sem lehet tudni a szabad vállalkozási zónák helyét.A szerdán Vásárosnaményban tartott kihelyezett kormányülést követően jelentette be Czomba Sándor, a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, hogy megvan az a 33 járás, amelyben szabad vállalkozási zónákat alakítanak ki. Ez azzal jár, hogy ezekben a zónákban plusz támogatásokat kapnak a vállalkozások. Ez minden munkavállaló után 400 ezer forintos támogatást jelent új munkahely létesítése esetén. A január 1-től életbe lépett szociális hozzájárulási adókedvezmény lehetőségét kiterjesztik a szabad vállalkozási zónákra.

Válasz nélkül

Csütörtökön kapcsolatba léptünk Czomba Sándor sajtósával, aki megígérte, hogy várhatóan kora délután rendelkezésünkre bocsátja a 33 járást tartalmazó lustát, miután az államtitkár azt is kijelentette, a zónák többsége B.-A.-Z.- és Szabolcs-Szatmár Bereg megyében található.

Miután ez nem történt meg, pénteken reggel megismételtük kérésünket írásban és a következő kérdéseket tettük még fel a nemzetgazdasági Minisztérium sajtóosztályának: „Mikorra várható, hogy a hivatalos bejelentést követően elkészül a lista? Ez a lista átfedésben van-e a Nemzeti fejlesztési Ügynökség által 2007-es adatok által készített, szintén 33 hátrányos helyzetű kistérséget tartalmazó listával? Ha igen, akkor figyelembe veszik-e azt, hogy a kistérségeket több esetben nem ugyanazok a települések alkotják, amelyek a 2013. január 1-től felállt járásokat? Mi lesz azokkal a településekkel, amelyek kistérség tagjaként még hátrányos helyzetű településnek számítottak, de járási tagként esetleg már nem (pl. Tiszabábolna, amely korábban a mezőcsáti kistérség tagjaként hátrányos helyzetű település volt, a mezőkövesdi járás tagjaként már nem)?”

Nap közben telefonon érdeklődtünk. Megígérték, hogy lehetőség szerint válaszolnak a kérdéseinkre, de két nappal a hivatalos bejelentést követően sem kaptunk a szakminisztériumból egyetlen kérdésünkre sem választ lapzártánkig. Amint megtörténik, közzétesszük.ÉM-BG

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában