Helyi közélet

2012.12.21. 17:06

Élő hagyományok és közös értékek

Hercegkút - 2011 őszén, azaz több mint egy évvel ezelőtt volt Hercegkúton az a testületi ülés, amelyen arról döntöttek, hogy a magyar-szlovák határon átnyúló együttműködés keretében pályázatot nyújtanak be a hercegkúti világörökségi pincesorok rekonstrukciójára.

Hercegkút - 2011 őszén, azaz több mint egy évvel ezelőtt volt Hercegkúton az a testületi ülés, amelyen arról döntöttek, hogy a magyar-szlovák határon átnyúló együttműködés keretében pályázatot nyújtanak be a hercegkúti világörökségi pincesorok rekonstrukciójára.Rák József, Hercegkút polgármestere felvette a kapcsolatot az akkor még csak a leendő szlovákiai partnertelepülés, Kisgéres vezetőivel.

2012. december 21-én pedig a Hercegkúti Művelődési Házban már meg is tartották a határon átnyúló projekt nyitórendezvényét.

Amint elhangzott, mindkét önkormányzat célkitűzése, hogy az idegenforgalom, a turizmus a jövőben egyik fontos bevételi forrása legyen a településen borászkodással és szőlőműveléssel foglalkozó lakosságának.

Mind Hercegkút, mind Kisgéres képviselői azt remélik a projekttől, hogy a bor- és gazsztronómiai turizmus meglévő tárgyi és szervezeti adottságainak fejlesztésével elő tudják majd mozdítani a határ mentén élő gazdálkodók gazdasági és szociális helyzetének, életminőségének javítását, valamint a magyar-szlovák határmenti térség versenyképessége is javul, amelynek köszönhetően növekedhet a régióban a foglalkoztatás is.

A projekt keretében Hercegkúton a Világörökség részét képező történelmi pincesor infrastrukturális fejlesztését kívánják majd a jövőben megvalósítani.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában