Helyi közélet

2012.12.05. 12:54

Az adományok célba értek

Vizsoly - Olvasóink nem hezitáltak: felhívásunkra nyomban segítő kezet nyújtottak a vizsolyi családnak.

Vizsoly - Olvasóink nem hezitáltak: felhívásunkra nyomban segítő kezet nyújtottak a vizsolyi családnak.Nem volt kérdés, hogy rászorul-e Hornyák Melinda és családja a segítségre: a két felnőtt elveszítette állását, a két iskolás gyermeknek a taníttatása, ellátása is kérdésessé vált. Az egyébként takaros házat jelzálog terheli, a visszaadott autó után kétmilliós a tartozás, a befizetés elmaradása miatt a vizet kikötötték, tüzelőre nem telik, olykor ennivalóra sem. Minderről riportban számoltunk be, segítséget kérve olvasóinktól.

Megtelt a kamra

Nagy megnyugvásul szolgált, amikor bő két hete Melinda magától felhívott, s lelkendezve számolt be a változásokról. Elmondta, a fáskamra megtelt tüzelővel, annyi ruhaneműt, lábbelit kaptak, hogy a gyerekekre két évig semmit sem kell vennie, élelmiszert is küldtek nekik, s a segítségnyújtásnak számtalan formájában részesült. megígérte, hogy ezeket részletezi, s levélben elküldi, feltüntetve a nyilvánosságot vállaló adományozók neveit is.

– Végtelenül hálás vagyok minden segítőnek, és az Észak-Magyarországnak is, hiszen önök nélkül nem jutott volna el ennyi emberhez a segítségkérés – fogalmazott. Elmondta: azóta a rokonok, akik nem akarták engedni, hogy az újsághoz forduljon, most már mind örülnek, hogy ilyen merész volt. „Milyen jól tetted!”, mondogatják neki.

Már majdnem elköszöntünk egymástól, amikor Melindának eszébe jutott: a legfontosabbat nem újságolta el: állásajánlatot is kapott, méghozzá kettőt is. Az egyiket Nyékládházáról, a másikat pedig helyből.

– Nyilván ezt választom, ami nem jár utazgatással – avatott be a döntésébe is. Megtudtam tőle: a helyi görög katolikus lelkész ajánlott számára munkalehetőséget.

Megszakadt kapcsolat

Pár nappal később szerettünk volna a megváltozott helyzetről is képes riportban beszámolni, jeleztük is neki, de Melindáékat nem találtuk otthon. A sok-sok frissen mosott, száradó ruha azonban arra engedett következtetni, hogy az adományoknak köszönhetően talán még a vizet is visszaköttették a házba. Sajnos, az adománylistát is tartalmazó köszönőlevél sem érkezett meg, s továbbra sem tudjuk Melindát elérni. Így az ő szavai helyett mi köszönjük meg olvasóinak a segítséget. Reméljük, a gyermekek számára örömet szereztünk, s jó tanulásukkal hálálják meg a feléjük irányuló gondosodást. És azért még reménykedünk: hátha mégis jelentkezik Melinda.

Szalóczi Katalin, ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában