Helyi közélet

2012.12.20. 22:06

A dolgozók maradhatnak

Miskolc - Miskolc intézményfenntartó központja minden dolgozót átvesz.

Miskolc - Miskolc intézményfenntartó központja minden dolgozót átvesz.Új fenntartójuk lesz az eddig önkormányzati kézben lévő általános és középiskoláknak január 1-jétől. A nagyobb településeken azonban csak a fenntartói jogokat veszi át a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK), az intézmények működtetését továbbra is az önkormányzatok látják le.

Így történik ez Miskolcon is, melyről bővebben Kiss Gábor alpolgármester beszélt sajtótájékoztató keretében. Erre a feladatra a város létrehoz egy intézményfenntartó központot, melynek három fő feladata lesz: az üzemeltetés, a közétkeztetés megszervezése, valamint a gazdálkodási feladatok ellátása, mivel az iskolák megszűnnek önálló gazdálkodók lenni. Az alpolgármester hangsúlyozta: a központ minden munkavállalót átvesz, kivételt az éppen lejáró szerződéssel dolgozók képezhetnek.

Minden iskolában marad egy-egy karbantartó, hogy gazdája legyen az épületnek, de alkalmaznak egy olyan karbantartói csoportot, mely komolyabb szaktudást igénylő munkákat is el tud végezni. A központ az Almássy kúria egy épületrészében kap helyet, megbízott igazgatója pedig Koszticza Kornél lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában