Helyi közélet

2012.11.19. 11:23

Több mint ezren írták alá, hogy jó a Gárdonyi

Miskolc - Az elmúlt hetekben 1032-en ismerték el aláírásukkal a Hejőcsabai Fiatalok Közhasznú Egyesületének eddigi munkáját. Az aláírók között vannak a Bárczay család leszármazottai is.

Miskolc - Az elmúlt hetekben 1032-en ismerték el aláírásukkal a Hejőcsabai Fiatalok Közhasznú Egyesületének eddigi munkáját. Az aláírók között vannak a Bárczay család leszármazottai is.Az egyesület ugyanis a Gárdonyi Művelődési Házban működik, amely államosítás előtt a Bárczay család tulajdona volt - mesélte Varga Béla, az egyesület elnöke. Akit arról kérdeztünk, mi lesz az egyesülettel, maradnak-e a Gárdonyiban vagy sem. Az egyesület és a város közművelődési megállapodása ugyanis december 31-én lejár. A szerződésben 30 napos felmondási időt jelöltek meg, ebből következik, hogy a testületnek a novemberi ülésen döntenie kellett volna, meghosszabbítja a szerződést vagy sem. De nem döntöttek. Varga Béla azonban bízik benne, hogy decemberben a testület elé kerül az ügyük, és meghosszabbítják szerződésüket. Mint mondta: 2007-ben, romos állapotban vették át a művelődési házat, és közel 44 millió forintot - ebből 24 millió önkéntes felajánlás volt - költöttek a felújításra. Ötéves működésük alatt látogatóik száma megközelítette a 70 ezret. Kezdetben 15 taggal indultak, mára 78-an tartoznak hozzájuk. Azt is megtudtuk: jelenleg 5 embernek biztosítanak munkahelyet.

Az elnök arról is beszélt, hogy az elmúlt években közel számos programjuk volt, köztük táncszínházak, tanfolyamok, koncertek, táborok, tornák. De majdnem minden évben rendeztek farsangot, főzőversenyeket, majálist, vásárokat, szüreti bált. Itt tartották a Csabai napokat is, és a Hejőcsabaiak Karácsonya rendezvényt is.

Az önkormányzatot is megkerestük, hogy mi a tervük az egyesülettel. Kiss Gábor alpolgármestert sikerült elérnünk, aki későbbre ígért választ a témában.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában