Helyi közélet

2012.11.24. 10:20

Szmog: Kazincbarcikán tájékoztatási fokozat van érvényben

Kazincbarcika – Tájékoztatási fokozat van érvényben Kazincbarcikán, miután a szállópor koncentrációja 24 órás átlagban meghaladta a küszöbértéket.

Kazincbarcika – Tájékoztatási fokozat van érvényben Kazincbarcikán, miután a szállópor koncentrációja 24 órás átlagban meghaladta a küszöbértéket.Az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség tájékoztatása szerint Kazincbarcikán november 22-én a tájékoztatási, 23-án pedig a riasztási küszöbértéket is átlépte a szállópor koncentrációja – mondta Göndör Judit szóvivő. Hozzátette: ez utóbbi napon 24 órás átlagban 1,5 % volt az átlépés mértéke.

Kazincbarcika Város Önkormányzata ennek megfelelően ismételten felhívja az állampolgárok figyelmét a légszennyezettség mértékére és veszélyeire, továbbá megelőző intézkedéseket kér a lakosságtól. Az önkormányzati szóvivő kiemelte: ilyenkor leginkább a krónikus betegségben szenvedők, az idősek és a kisgyermekek számára fontos, hogy kevesebbet tartózkodjanak a szabadlevegőn, illetve ajánlott a szellőztetési idő lerövidítése is. Ugyanakkor azt is kérik, hogy a lakosság lehetőség szerint csökkentse a személygépjárművel való közlekedést, illetve, ha módjuk nyílik rá, akkor mérsékeljék a szilárd tüzelőanyag használatát.

Az illetékes felügyelőség tájékoztatása szerint - az Országos Meteorológiai Szolgálat B.-A.-Z. megyei előrejelzését figyelembe véve - a jövő hét közepéig jelentős levegőminőségjavulás nem várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában