Helyi közélet

2012.11.28. 15:43

Megújult az iskola, de átadják az államnak

Kenézlő - Alig három hónap alatt újult meg az általános iskola Kenézlőn.

Kenézlő - Alig három hónap alatt újult meg az általános iskola Kenézlőn.A munkásoknak nyáron, megfeszített munkában kellett dolgozniuk, hogy a kétszáz iskolás szeptemberben már a megújult épületben kezdhesse a tanévet.

– Elkészültünk vele – mondta portálunknak Hunyadi Tibor, a település polgármestere.

Megtudtuk, még 2009-ben nyújtottak be pályázatot az intézmény felújítására és bővítésére, a kiírt pályázat a leghátrányosabb helyzetű településeknek kívánt segítséget nyújtani. Bruttó 205 millió forintot nyertek, ennek 5 százaléka volt az önerő, amelynek 75 százalékát igényelhették vissza. Az önerőre – a döntést most hozta nyilvánosságra a Belügyminisztérium – 7 és fél millió forintot nyertek el.

– Komoly beruházás volt ez – jegyezte meg a polgármester. Sorolja: az iskolaépület, az udvar, a tornaterem burkolásán túl műfüves focipályával is gazdagodott az intézmény. Emellett futotta a berendezés cseréjére is.

Kérdeztük, mi lesz most, hogy januártól az állam működteti az iskolákat. Hunyadi Tibor hangsúlyozta, az ő településük volt az egyetlen a Bodrogközben, amely szerette volna megtartani. Ám kénytelenek voltak az átadás mellett dönteni, amikor kiderült, mekkora költséggel járna a megtartása. „Holott saját autóbuszunk is van a gyerekek szállítására”, mondta a polgármester.

ÉM-HM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában