Helyi közélet

2012.11.29. 15:37

Gumilövedékkel lőtte le beosztottját

 Tiszaújváros - Lövések dörrentek egy tiszaújvárosi cég rendezvényén múlt héten pénteken.

 Tiszaújváros - Lövések dörrentek egy tiszaújvárosi cég rendezvényén múlt héten pénteken. Információink szerint a nagyvállalat műszakvezetője riasztópisztolyával fejbe lőtte az egyik dolgozóját. Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa kérdésünkre megerősítette az információt, mint elmondta: a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének gyanújával.

Értesüléseink szerint egy 20 éves hajdúnánási férfi egy tiszaújvárosi szórakozóhelyen molesztált egy nőt, ám főnöke hiába figyelmeztette, hogy hagyjon fel a viselkedésével. A férfi egyre agresszívabban viselkedett, majd az utcán egy sörösüveggel hadonászott és kiabált, ezzel támadott rá harminc éves főnökére, aki saját testi épségét féltve elővette engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverét, és több lövést adott le a sörösüveges támadóra. Úgy tudjuk, három gumilövedék érte a fiatalabb férfit, az egyik a jobb füle és a halántéka közelében. A fiatalember a földre került, nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. Ennek ellenére kórházba került, ahonnan csütörtökön engedték ki.

Dobi Tamás arról tájékoztatta még lapunkat, hogy a nyomozás jelenleg még folyik, ennek során a rendőrségnek tisztáznia kell, valóban fennálltak-e a jogos védelmi helyzet körülményei. Úgy tudjuk, a cég a történek miatt hasonló vállalati rendezvények szervezését bizonytalan időre felfüggesztette. Egyik olvasónk arról is tájékoztatta lapunkat, hogy az érintetteket elbocsátották, és az “elkövető” előzetesben van, azonban Dobi Tamás ez utóbbit cáfolta: mond mondta mindkét férfi szabadlábon van.

A céget érintő kérdésekben felvettük a kapcsolatot a nagyvállalat kommunikációjáért felelős szakemberrel, aki közölte: “A vállalat sajnálattal tapasztalta, hogy a munkatársak számára szervezett péntek esti eseményen két dolgozó, megszegve a vállalat, minden munkavállalóra vonatkozó etikai szabályzatát, összetűzésbe került egymással. A vállalat egyik alapértéke éppen a tisztességes, erőszaktól mentes és etikus magatartás. Az esetet követően ezért vállalatunk azonnal belső vizsgálatot indított, a vizsgálat lezárultáig részleteket azonban nem kíván megosztani.

A vállalat a széleskörű béren kívüli juttatási rendszer mellett külön figyelmet szentel a munkatársak kikapcsolódási, sportolási lehetőségeire, illetve hogy az adott csoporton, osztályon belül dolgozó munkatársak közös programokon vehessenek részt, ezzel is elősegítve a hatékonyabb csapatmunkát. A bulikeret-rendszer ezen céllal jött létre. Ennek lényege, hogy adott csoport, műszak tagjai félévente meghatározott kerettel gazdálkodva közös programot szervezhetnek. A vállalat ezen bulikeret-rendszert a pénteki események után ideiglenesen felfüggesztette, a hasonló esetek elkerülése végett szükségesnek tartja a rendszer bizonyos szintű átalakítását”.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában