Helyi közélet

2012.11.14. 18:51

Fészekrakó-fórum az Északnál

Miskolc - A fészekrakó-problémáról beszéltek meghívott vendégeink szerkesztőségünkben.

Miskolc - A fészekrakó-problémáról beszéltek meghívott vendégeink szerkesztőségünkben.Fáklyás felvonulás, ellentüntetések, politikai ötletelések, bűnbakkeresés, egymásra mutogatás - a leginkább az avasi lakóteleppel kapcsolatba hozott fészekrakó-problémáról minden politikai erőnek megvan a maga véleménye, de érdemi elmozdulás nem történt az ügyben, még mindig nem lehet tudni, hogyan is kellene kezelni a jelenlegi helyzetet.

Lapunk egy „asztalhoz” ültette szerdán a pártok képviselőit, civileket és szakembereket, hogy kialakulhasson egy konstruktív, előremutató, a problémát feltáró és arra valódi megoldásokat kereső párbeszéd.

Elfogadta meghívásunkat Kiss János, a Fidesz miskolci frakcióvezetője, Földesi Norbert az MSZP miskolci alelnöke, Varga Gergő és Tompa Sándor, a Demokratikus Koalíció miskolci képviselői, Jakab Péter, a Jobbik megyei alelnöke, valamint Pankucsi Márta szociológus és Sélley Andrea, a Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület elnöke.

Igyekeztünk nem a kitaposott ösvényen haladni, ezért arra kértük Sélley Andreát, ismertesse a Dialóg Egyesület három éve futó programját, ami a közösségfejlesztés eszközével igyekszik a problémákat kezelni. A folyamatban az avason élők „erőforrásként” jelennek meg, olyan ügyekkel próbálnak meg foglalkozni, amelyekre helyben születhetnek válaszok. Az egyesület másfél évig a kapcsolatokat gyűjtötte, minden szférában igyekeztek megjelenni. Tapasztalataik szerint mindenkinek van véleménye az avasi helyzetről, de jellemző az információhiány.

Sélley Andrea beszámolója megteremtette az alapot a beszélgetésre, amiről részleteiben később olvashatnak.

ÉM-SZP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában