Helyi közélet

2012.11.30. 19:18

Elkelnek az erőművek?

Miskolc - Jó egy éve kezdődött meg az AES Borsodi Energetikai Kft. felszámolása.

Miskolc - Jó egy éve kezdődött meg az AES Borsodi Energetikai Kft. felszámolása.Tavaly november óta folyik a felszámolási eljárás a berentei és tiszapalkonyai erőművet üzemeltető - eredetileg amerikai tulajdonban lévő Borsodi Energetikai Kft. ellen. A csődöt követően mindkét erőművet leállították és elbocsátották a több száz fős dolgozói állományt. Az alkalmazottak járandóságát azonban csak részben fizették ki, a további dolgozói követelést csak a vagyon értékesítéséből származó bevételből tudják teljesíteni.

Megkeresésünk ellenére hivatalos információkhoz nem jutottunk arról, hogy áll a vagyonértékesítés, illetve a felszámolás. Az egyik érintett dolgozó leveléből a napokban arról értesültünk, hogy már két alkalommal meghirdették a vagyon értékesítését, a második pályázat beadási ideje – mint olvasónk írja – október 18-i beadási határidővel jelent meg és – bár információi szerint egy hónap állt rendelkezésre az esetleges ajánlatok elbírálására – a mai napig nem kaptak semmilyen értesítést az ügylet állásáról, esetleges sikeréről, amely azt előfeltételezné, hogy a közeljövőben pénzükhöz jutnak.

Egy befektető megjelenése azt is jelenthetné, hogy esély látszik arra, hogy a két erőmű újra működjön, amely fontos lépés lehetne a megye gazdasági életében is.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában